x

Ovako su Vučićevi tabloidi izvještavali o haosu u Beogradu!

Središtem Beograda sinoć je vladao haos kada su se hiljade prosvjednika okupile demonstrirajući protiv odluke predsjednika Aleksandra Vučića o novom uvođenju policijskog sata zbog eskalacije epidemije koronavirusa.

Situacija na trgu ispred skupštine Srbije brzo je eskalirala kad su neki od prosvjednika oko 22 sata upali u zgradu. Došlo je do vrlo nasilnih sukoba prosvjednike i policije koja ih je satima pokušavala rastjerati, a kontrolu je konačno uspjela uspostaviti oko 2 sata ujutro.

Kamere televizije N1 su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu te privođenju i batinanju prosvjednika.

A evo kako su o neredima izvještavali srpski mediji odani Vučiću.


"Evo kako izgleda 'demokracija' đilasovskih huligana"

"EVO KAKO IZGLEDA 'DEMOKRACIJA' ĐILASOVSKIH HULIGANA! Zapaljena policijska i privatna kola parkirana pored Skupštine", naslov je članka s Informera.

"Aktivisti pokreta '1 od 5 miliona' Dragana Đilasa i grupa koju predvodi Srđan Nogo sinoć su tijekom nasilnih demonstracija upali u skupštinu Srbije, bacali su baklje u predvorju, nastao je opći metež i guranje s policijom. Ozlijeđena su 43 policajca i 17 civila. Đilasovi huligani su sinoć rušili i lomili sve pred sobom! Palili kontejnere, lomili prometne znakove, bacali kamenje, a u Bulevaru kralja Aleksandra ispred crkve svetog Marka Đilasovi demonstranti su zapalili tri policijska automobila, ali i privatna vozila", piše ovaj tabloid implicirajući da su prosvjednici odani jednom od lidera srpske oporbe i bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu iz Demokratske stranke.


U jednom članku đilasovci, u drugom fašisti

Iako Demokratska stranka pripada lijevom centru, Informer je u nešto ranijem članku "Đilasove" prosvjednike opisao kao fašiste.

"FAŠISTI BLOKIRALI KOLA HITNE POMOĆI! Nisu dali oboljelom od korone da prođe! Psuju vozača Hitne pomoći, liječnike, tehničare!?!", naslov je ovog članka. 

"Na ulice grada izašlo je nekoliko desetina fašista kako bi blokirali centar. Protiv čega li se pristalice Saveza za Srbiju koje slijepo slušaju Dragana Đilasa tačno bore? I sam Đilasov bilten 'Danas' piše da je nekoliko desetina građana blokiralo glavnu raskrsnicu u Beogradu", piše tako Informer u ovom članku, objavljenom na samom početku prosvjeda, kad je prosvjednika navodno bilo tek nekoliko desetaka.


"KARAMBOL ISPRED SKUPŠTINE: Evo kako su Đilasovi huligani gađali policiju kamenicama i bakljama", piše i portal televizije Pink, također izrazito naklonjene Vučićevoj vladi.

"Ispred Narodne skupštine Đilasovi huligani predvođeni Srđanom Nogom napali su pripadnike policije koji osiguravaju Skupštinu i pokušali ponovo nasilno upasti u parlament", piše Pink.

"Đilasovci ratuju za koronu! Napadaju vozila hitne pomoći i medicinske radnike"

Pristranim i politički obojenim izvještavanjem iskazao se i tabloid Alo. "ĐILASOVCI RATUJU ZA KORONU Napadaju vozila Hitne pomoći i medicinske radnike!", naslov je njihovog članka s početka sinoćnjeg prosvjeda, s jednako znakovitim podnaslovom: "Još jedan sramotan potez opozicije."


"Protesti koji su uslijedili nakon izlaganja predsjednika Vučića organizirani od strane opozicije, zbog mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, na čelu s Draganom Đilasom napravili su stravičnu gužvu na uglu Takovske i Bulevara Kralja Aleksandra! Njihov bezobrazluk nema mjere. Naime, Đilasove pristalice nisu dozvolile sanitetu Hitne pomoći da prođu iako su vidjeli da je situacija hitna i da je vozilo pod rotacijom!", piše tako Alo.

Osudi prosvjednika pridružio se i Kurir. "KO JE UPAO U SKUPŠTINU! DESNIČARI I 5G SKEPTICI: Demonstranti napali policiju, bez ikakvog razloga i zahtjeva!", naslov je njihovog članka.


"Desničari i 5G skeptici, predvođeni dijelom opozicije, vandalima i huliganima, večeras su napali pripadnike policije koji osiguravaju Skupštinu i pokušali nasilno upasti u parlament. Grupa koju okuplja bivši dužnosnik Dveri Srđan Nogo upala je u skupštinu Srbije i tom prilikom su bacali baklje u predvorju. Nastao je opći metež i guranje s policijom... Među okupljenima su se čule i nacionalističke pjesme kao što je 'Spremte se spremte četinici'", piše Kurir.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.