x

Ljutiti su prvaci iz Rija

"Ovakva Olimpijada nema smisla"

Rukometaši Danske kao i većina sportista koji učestvuju na Olimpijskim igrama ne kriju svoje nezadovoljstvo zbog održavanja istih.

Razlog tome je kako pandemija, tako i loša organizacija samih Igara, bar prema njihovim riječima.

Najbolji sportsti svijeta polako se okupljaju u Olimpijskom selu u Tokiju pred početak igara koji je zakazan za 23. juli.

Selektor Danske rukometne reprezentacije Nikolaj Jacobsen poručio je da ne vidi nikakvog smisla održati Igre pod ovakvim uvjetima.


Do odlaska u olimpijsko selo Danci su smješteni u vrlo luksuznom hotelu na obali otoka Okinawa. Nije im dozvoljeno da koriste ni plažu ni bazene u sklopu hotela. Igračima i stručnom štabu praktički nije dozvoljeno napustiti hotelske sobe.

"Moram reći da ne vidim nikakvog smisla da se Igre održavaju pod ovakvim uvjetima. Ne razumijem. Imam utisak da se sve ovo radi samo za ljude van sporta, a na štetu sportaša zbog kojih bi Olimpijske igre i trebale postojati’’, kazao je trener Danaca koji su inače aktuelni svjetski i Olimpijski prvaci iz Rija 2016. godine.


"Rečeno mi je, a ja sam vjerovao, da će uvjeti biti nemjerljivo bolji od ovih s kojima se suočavamo na Okinawi. Da smo znali da će ovako biti, otišli bismo odmah u tokijski trening-kamp, gdje bar znamo da je kretanje strogo ograničeno i da se prati GPS-om’’, dodao je vidno ljutiti Jacobsen.

Voljom žrijeba Danska će na ovom turniru igrati u grupi sa Portugalom, Japanom, Egiptom, Bahreinom i Švedskom u kojoj važe za apsolutne favorite.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.