x

Ovdje će robijati Romana! Skromna ćelija u Brizbejnu: Panićka će u zatvoru moći da trenira, čita knjige i da se frizira!

Od prije nekoliko dana Romana Panić nalazi se u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn, gdje je smještena zbog pljačkanja bankomata. Od momenta kada je objavljeno u medijima, o pjevačici više nije bilo ni traga ni glasa, gdje je smještena i kako sada provodi vrijeme.

Zato smo mi odlučili da saznamo kako izgledaju zatvorske jedinice u Australiji. Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama obezbijeđeni pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dvije robijašice, ali su skromno opremljene.


Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet sa metalnom ve-ce šoljom i lavaboom. Vrata su metalna sa malim svjetlarnikom, a prozor se nalazi u drugom dijelu ćelije i naravno obezbijeđen je rešetkama.


Zatvorenice ovdje borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za uljepšavanje.


Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posjete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posjete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posjetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smješteni su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.