x

na betonu krv

Ovdje je isplivalo tijelo Mateja Periša: Jeziv prizor na Adi Huji!

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje, a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tijela, pretpostavlja se da je riječ o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, na tijelu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Tijelo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.


Foto: Kurir

Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet mjeseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i poslije koliko vremena tijelo ispliva.


- Sve zavisi od okolnosti i od same rijeke. Mi znamo da na dnu rijeke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donijela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, poslije mjesec, a možda čak i dva - rekao je forenzičar.

.

..

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.