x

IZBJEGAVAJTE IH

Ove namirnice povećavaju anksioznost

Iako je većina prerađenih namirnica veoma ukusna, jer sadrži kombinaciju šećera i masti, ona također podstiče upalne procese


Anksioznost je veoma čest problem koji se javlja makar jednom u životu kod trećine svjetske populacije.

Iako možda neće funkcionisati kod svakog, studije sugerišu da bi promjena navika u ishrani mogla da pomogne mozgu da odagna anksiozne misli.

Za časopis "Delish" stručnjaci su izdvojili namirnice koje većina ljudi gotovo svakodnevno konzumira, a koje mogu da podstaknu anksioznost.

Kafa

Malo je onih koji će “zaploviti” u novi dan bez šolje vrele kafe. Mnogi je piju prije doručka ili umjesto doručka, oslanjajući se na energiju koju im ovaj napitak obezbjeđuje. Stručnjaci se, pak, ne slažu da bi naviku ispijanja jutarnje kafe trebalo zadržati ukoliko se osjećate uznemireno i primijetite da vam srce kuca brže nego uobičajeno.

Kako prenosi "Huffington post", dijetetičarka Medlin Laruš savjetuje da bi u tom slučaju trebalo izbjegavati kafu i opredijeliti se za biljni ili crni čaj, jer sadrže manje kofeina nego kafa.

Prerađena hrana

Svi znaju da prerađena hrana ne utiče povoljno na nivo šećera i masnoća u krvi, ali isto tako ona može da pogorša i anksioznost.

Iako je većina prerađenih namirnica veoma ukusna, jer sadrži kombinaciju šećera i masti, ona također podstiče upalne procese u organizmu i ne sadrži mikronutrijente koji su ključni za rad crijeva i mozga, navodi Telegraf.rs.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.