x

Ove stvari morate znati o svom partneru prije nego stupite u brak

Ljubav je divan osjećaj - nema ničeg ljepšeg kada volite i kada ste voljeni.

Ljubav zna da nas zaslijepi, pa ponekad ne želimo da vidimo i neke stvari kod voljene osobe koje nam na duže staze ne odgovaraju.

Stupanje u brak je velika prekretnica i odgovornost i zato sa ovom odlukom nikako ne treba žuriti. Bez obzira koliko voljeli nekog, za skladan i dugovječan brak potrebno je mnogo više. Jako je bitno da li dijelite isto mišljenje oko krucijalnih stvari koje donosi zajednički život.

Njegovo mišljenje o djeci

Možda vi želite djecu, ali pitanje da li isto mišljenje ima i vaš partner. Može se desiti i obrnuto - da vaš partner žarko želi djecu, dok vi smatrate da vam uloga roditelja ne pristaje.

Ovo je važna tema o kojoj morate razgovarati sa osobom sa kojom planirate brak.


Finansijska situacija

Svađe oko novca, nažalost, veoma su česte u braku. Da biste sa nekim osnovali porodicu na zdravim osnovama, morate provjeriti koliko je ta osoba odgovorna po pitanju novca.

Možda je vaš partner sklon rasipanju novca ili nije spreman da se angažuje više kako bi obezbijedio dobar život porodici. Ako vi niste takvi, to može biti veliki kamen spoticanja.

Kako se odnosi prema drugima

O ljudima možete zaključiti mnogo prema onome kako se ponašaju prema konobarima, bliskim prijateljima, porodici, strancima i slično.

Jako je bitno i kakve odnose održava sa bivšim djevojkama i na koji način priča o njima. Nikako ne smijete gledati isključivo način na koji se ophodi prema vama, a ignorisati druge signale.


Intimnost

Pod intimnošću ne podrazumijeva se samo seks, iako je slaganje u seksu od izuzetne važnosti za vezu i brak. Da li vaš partner ima potrebu za bliskošću i intimnošću kao i vi? Odgovor na ovo pitanje dat će vam važne smjernice.

Ako je vaš partner hladan i rijetko kada vas zagrli, poljubi, mazi, a vi to baš želite, onda morate da razmislite o tome kako ćete se slagati u braku.

Kako se on nosi sa poteškoćama

Život nosi lijepe i one manje lijepe trenutke. Kada dođu teški periodi, svi se na različite načine nosimo sa njima.

Ako vaša voljena osoba ne zna da se na adekvatan i zreo način nosi sa poteškoćama, razmislite kako će se onda ponašati u budućnosti, koja može donijeti i teže trenutke od onih koje poznajete sad, prenosi MagazinNovosti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.