x

glasnogovornica MUP-a KS

Ovo je Armin Berberović koji je sinoć u Sarajevu usmrtio pješakinju: Nije imao položen vozački ispit, imao je alkohola u krvi!

Vozač Armin Berberović (1996.) iz općine Stari Grad, sinoć je u 23:30 sati usmrtio automobilom marke mercedes pješakinju Azru Spahić, mladu doktoricu (1998.) i nanio tjelesne povrede dvije osobe inicijala S.A. (1997.) i S.E. (2002.).

Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS obratila se medijima i iznijela nove informacije o stravičnoj nesreći koja je uznemirila javnost u Sarajevu i BiH a u kojoj je poginula Azra Spahić.

Novalić je kazala, između ostalog, sljedeće:


- Vozač A. B. nije imao položen vozački ispit. Imao je alkohola u krvi - kazala je Novalić.

Novinarima je predstavila tok događaja.


- Naš Operativni centar je sinoć u 23:30 sati zaprimio prijavu na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je stradalo više osoba. Policijski službenici PU Centar su izašli na mjesto događaja i nažalost potvrdili navode iz prijave u kojoj su nastradale mlade pješakinje. Ljekar hitne pomoći je na mjestu hitne pomoći konstatovao smrt jedne žene, a dvije su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke - rekla je Mersiha Novalić.


"Ovo vozilo je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena. Muškarac koji je vozio će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost nadležnog tužioca", dodala je Novalić.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.