x

tuga

Ovo je bila posljednja želja Bore Drljače, tek sada je prijateljica otkrila šta je zadnje želio!

Poznati pjevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je u 80. godini 11. oktobra prošle godine nakon borbe sa opakom bolešću. U nedjelju 10. oktobra održan je godišnji pomen legendi narodne muzike, a javnost je ostala u čudu zbog činjenice da se na godišnjici smrti pojavila samo jedna njegova koleginica.

Sada se oglasila i Borina bliska prijateljica i pjevačica Svetlana Tomić, koja je na početku razgovora otkrila zbog čega se ona, kao ni mnoge Borine kolege nisu pojavile na jednogodišnjem pomenu.

- Nama niko ništa nije javio. Naravno da znam koji je to dan. Andrija i ja smo danas popili kafu zajedno i namijenili je Bori. Sa Borinim sinom Vladom smo imali kontakt, ali oni se već neko vrijeme ne javljaju. Kada je umrla Borina Rada niko nije htio da ide od kolega, jer je bila sahrana u Subotici, samo smo Andrija i ja otišli. Njegov sin nije objavio ni na Fejsbuk stranici ništa, Vladimir to vodi. Ne znam da li nisu željeli da nas obavijeste ili šta je u pitanju. Isto je tako bilo i kada je bilo pola godine. Nikakve kontakte nemamo sa Borinom porodicom - rekla je Svetlana za i dodala:


- Ne znam šta da kažem. Ja ne pričam o Eri sada, pričam u globalu, sve kolege su pjevale i nastupale, niko da se sjeti Bore sada. Niko ga od kolega ni ne spomene, samo mi njegovi prijatelji ga se sjetimo. Pogledajte da li su ga kolege negdje u nekoj emisiji spominjale. To je strašno. Oni koji su ga poštovali dok je bio živ, treba da ga poštuju i posle njegove smrti. On je meni bio i prijatelj i drugi otac - rekla je Borina prijateljica i otkrila kroz šta su sve njih dvoje zajedno prošli, ali i koja je bila jedna od posljednjih pjevačevih želja.


- Bilo je situacija da sjednemo da pričamo, a on se zaplače, pa mi ispriča svoju muku. Vraćamo se noću kasno, a on se zaplače kao dijete kad jeca. Stvarno smo imali jedan korektan odnos, nikad nisam od njega ništa neugodno doživjela... Čak i kad je bio na samrti, njegova želja je bila da me vidi, to mi je rekla njegova sestra. To niko meni nije tada rekao. Ja sam kukala odavde. Ispada da se ja guram negdje. On je meni bio kao član porodice.

.

..

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.