x

istraživanje

Ovo je dob u kojoj muškarci najčešće varaju

Muškarci najviše varaju u tim godinama jer imaju osjećaj da je njihova muškost ugrožena, stoga ima smisla da tada najviše traže zagrljaj druge žene.

Prevare su česte teme u braku i vezama, a ponekad se dogodi da nevjera i presudi ljubavnom odnosu. Zbog svega toga postoje i neka istraživanja o ovoj temi, pa se vjeruje da muškarci više varaju i da će to najvjerojatnije učiniti u ranim dvadesetima, kada žele istaknuti svoju muževnost, a i hormoni su dosta aktivni u ovim godinama.

Prema nauci, stariji muškarci imaju veću želju otići u naručje druge žene. Čak 20 posto muškaraca i 13 posto žena priznalo je da je u braku imalo spolne odnose s nekim osim supružnika, a čini se da će žene najvjerojatnije varati u ranim dvadesetima, dok rizik od nevjere kod muškaraca raste s godinama.


Jedna vrlo zanimljiva studija iz 2014. koja je proučavala aktivnosti parova otkrila je da je veća vjerojatnost da će muškarci tražiti izvanbračnu vezu ako su na pragu velikog rođendana, poput 50. ili 60. godine.


Istraživači su čak došli do zaključka da bi taj ključni broj bio 55. Prema jednoj od studija studiji tada se kod muškaraca pojavljuje "vrhunac nevjere". Muškarci najviše varaju u tim godinama jer imaju osjećaj da je njihova muškost ugrožena, stoga ima smisla da tada najviše traže zagrljaj druge žene.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.