x

Širom Kantona Sarajevo stigle dojave o bombama u školama

Ovo je e-mail poruka koju su dobile sarajevske škole: Ja sam nakaza, ubiću djecu!

Nakon što su jutros mnoge škole na području Kantona Sarajevo dobile e-mail o postavljenim bombama, policija pregleda ustanove, dok djeca čekaju u dvorištima.

Međutim, poruka koju su škole primile je u najmanju ruku jeziva.

- U školi je bomba. Čujem glasove, glasovi u mojoj glavi. Lud sam. Ja sam nakaza. Ubiću djecu. Oprostite mi ljudi. U ime svijetla budućnosti. Amen - piše u jezivom e-mailu.


Također, vidi se da je e-mail naslovljen riječju "Amen".

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nusret Selimović obratio se medijima nakon što je danas u sarajevskim školama zaprimljena dojava o postavljenim bombama.


Selimović je istakao kako uprava policije MUP-a KS u saradnji sa više policijskih agencija, FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i SIPA-om, intenzivno radi. Prvi korak je pregled svih objekata koji su primili poštu sa prijetećim sadržajem.


- Pregledano je nekoliko objekata gdje nije pronađeno ništa. Očekujemo da će nakon KDZ pregleda tako i ostati i da neće biti pronađeno ništa. Nastojat ćemo da ovaj dio posla odradimo u najkraćem mogućem periodu kako bismo omogućili normalnu nastavu u Kantonu Sarajevu - kazao je komesar MUP-a KS.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.