x

Ovo je Irena iz Prokuplja koju slavi Amerika! Bivša učiteljica vozi autobus u Milvokiju već 5 godina: Bez razmišljanja spasila boso dijete s ulice!

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasila je jednogodišnje dijete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Vlasti okruga Milvokija održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

"Učinila je mnogo više od svog posla. Uradila je pravu stvar", rekao je načelnik okruga Kris Abel.

"Ne prihvatam takvu vrstu dobrote zdravo za gotovo," dodao je Abel.


Na pitanje o tome šta se dogodilo, Irena je rekla: "Ako se nađem u istoj situaciji, ja ću, naravno, uvijek pomoći."

"Apsolutno obožavam djecu, nekada sam bila učiteljica i sama imam djecu, tako da sam srećna što sam uspjela da pomognem ovom slatkom nedužnom djetetu", dodala je ona.

Irena živi u Milvokiju 12 godina, a kao vozač autobusa radi posljednjih pet godina.


Vlasti su istakle da je dijete staro 19 mjeseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najvjerovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dijete bilo bez nadzora.

Hasan Ali Abdul Kasim, djetetov otac je rekao je da vjeruje da je njegova supruga, za koju je rekao da ima mentalnu bolest, odvela bebu u crkvu preko puta i zaboravila na nju.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.