x

Ovo je majka koja je bebu ostavila u kontejneru: Živi u zgradi ispred koje je dječak pronađen, komšije nisu znale da je trudna!

Majka Mirjana G. (33), koja je ostavila bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, živi u zgradi ispred koje se taj kontejner i nalazi, kao i komšija penzioner koji je novorođenče pronašao i spasio sigurne smrti. Kada je policija došla da privede majku, komšije su bile zatečene od šoka, jer niko nije ni znao da je ona trudna, niti da je u stanju da tako nešto uradi.

Njen stan se inače nalazi u suterenu te zgrade, a kako pričaju komšije, Mirjana tu živi sa ocem i maloljetnim sinom, a radi u ribarnici koja se nalazi u blizini naselja.

Komšije kažu da je Mirjana G. inače punije građe, tako da po njenom izgledu nisu mogli da zaključe da je trudna.

Prema priči stanara ove zgrade u Žarkovu, ta porodica važi za “skladnu i nikada nije bilo nikavih problema”.

Zbog toga su sa nevjericom primili vijest da je ona sa tek rođenom bebom tako monstruozno postupila, bacivši je u kontejner uvijenu u plastičnu kesu, još krvavu, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

– Ne možemo da vjerujemo da je to ona, nismo uopšte sumnjali – pričaju komšije, ali i dodaju da se ona ni sa kim u zgradi nije družila.


Ekipa Blica jutos u stanu u kome Mirjana živi nije zatekla nikog.

Mirjana. G. (33) iz Beograda, osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju jer je svoju tek rođenu bebu stavila u plastičnu kesu, a potom bacila u kontejner, policiji je priznala šta se dogodilo nakon višesatnog ispitivanja.

Kako saznaju M. G, majka bebe koja je juče ujutru pronađena u kontejneru na Čukarici, pronađena je i uhapšena sinoć, ali je tek nakon višesatnog ispitivanja priznala da se porodila u stanu bez nadzora ljekara, a da je potom bebu stavila u kesu i bacila je u kontejner u blizini svog stana.

Njoj za ovo djelo prijeti zatvorska kazna od 10 do 40 godina.


Bebu je u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković dok je šetao pse. Kako je juče ispričao čuo je kako iz kontejnera dopire zvuk koji je opisao “kao neko stenjanje”.

– U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram đubre ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava – vidno uznemiren ispričao je ovaj penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala.

Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, te je novorođeni dječak zbrinut u dječjoj bolnici u Tiršovoj, odakle je saopšteno da je opšteg dobrog zdravlja i da nema povrede.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.