x

Ovo je nova “kratka” verzija Jeep Grand Cherokee. Vidjet ćemo ga u Evropi

Februar 2009. Tada je predstavljena još uvijek aktualna generacija Jeep Grand Cherokee. Prije više od 12 godina, pa čak i prema standardima koncerna Stellantis (i ranije FCA), veliki Jeep je inače stari Jeep.

Izvana i dalje zadržava svoj oblik, ali njegova multimedija, završna obrada i popis opreme su iz nekih starih vremena. Možete se vratiti na vrijeme kada su kupci voljeli dizele, a niko nije čuo za plug-in hibride.

Vrijeme je za nasljednika

U Sjedinjenim Državama je Jeep Grand Cherokee L dostupan za naručivanje . Slovo “L” označava izduženo tijelo koje može primiti do sedam osoba.

Amerikanci vole velike automobile pa čak ni model od 5,2 metra nije prevelik prema standardima Američkih parkirnih mjesta. Da, i nama se sviđaju BMW X7 ili Mercedes GLS , ali većina kupaca sa naših prostora preferira malo manje automobile.


Zato nas više zanima Jeep Grand Cherokee bez slova L u imenu

Kraća verzija nikako neće biti mala, ali treba je parkirati ispred Binga ili Konzuma. Kako će to izgledati?

Portali objavljuju fotografije džipa koji se vozi negdje po američkim cestama. Na sebi nema gram kamuflaže pa je sada sve jasno. Upravo takav automobil uskoro će se pojaviti i u Evropskim auto salonima.

Prema Motor1.com, fotografije vjerojatno prikazuju Limited verziju, sredinu asortimana. U usporedbi s “L”, osim kraćih stražnjih vrata, postoji i drukčije dizajniran C stub. U dužem Jeepu je ravno, a ovdje ima kromiranu traku koja ide prema stražnjoj strani. Riječ je o dizajnerskom tretmanu koji je nedavno postao popularan i dodaje malo lakoće figuri. Iako Jeep ne mora (ili možda ne bi trebao?) Optički smršavjeti.


Novi Jeep Grand Cherokee će imati 5.7 V8 motor

Nažalost, sumnjam da će takav motor bila uključen u europsku ponudu, iako bi naravno neki monstruozno moćni Trackhawk zasigurno pronašao svog kupca. Također ne vjerujem u prisutnost 3.6 V6, osim u nekoj jako elektrificiranoj verziji. 2.0 s plug-in hibridnim sistemom: ovo je vjerojatno jedini set koji ćemo vidjeti u Evropskim izložbenim salonima.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.