x

DOTJERAN CROSSOVER

Ovo je novi Buick Encore GX

Prodavat će se po cijenama koje počinju od 26.895 dolara


Za modelsku godinu 2024. je spreman i obnovljeni Buick Encore GX.

Opisan kao „moderan, sofisticiran i sa stilom“, dotjerani crossover ima dizajn najavljen prošlogodišnjim Wildcat EV konceptom. Promjene podrazumjevaju zaobljeni nos koji sadrži Buickov novi logo i okružen je „krilatim LED farovima“, a tu su i nova, niža maska, pa drugačiji branici, kao i novi dizajn alu točkova od 18 i 19 inča.

Buick je za Encore GX predvidio i virtuelni kokpit sistem od 8.0-inčne digitalne instrument table i 11.0-inčnog infotainment sistema.

U ponudi će se naći i luksuzniji Encore GX Avenir sa dotjeranom maskom, hromiranim detaljima, ekskluzivnim 19-inčnim aluminijumskim felgama, širom paletom boja i bogatijom opremom (el. podesiva prednja sjedišta, dvobojna kabina sa Whisper Beige kožnim sjedištima i kontrastnim Jet Black elementima).


Oprema uključuje sistem automatskog kočenja, pomoć pri zadržavanju trake sa upozorenjem o napuštanju trake, IntelliBeam prednja svjetla, prilagodljivi tempomat, nadgledanje mtvog ugla i zadnju kameru.


Gama motora se sastoji od 1,2 litarskog trocilindričnog turbo motora sa 139 KS i 219 Nm, kao i 1,3 litarskog turbo agregata sa 157KS i 236 Nm.

Pogon na prednje točkove je standardan i dolazi sa CVT mjenjačem, dok opcioni pogon na sva četiri točka dolazi uparen sa devetostepenim automatskim mjenjačem.

Buick Encore GX će se kod američkih dilera naći ovog proljeća, po cijenama koje počinju od 26.895 dolara.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.