x

radi za bosanskog preduzetnika

Ovo je prvi muzičar s naših prostora koji je zbog korone napustio pjevanje: Sada radi kao vozač kamiona!

Muzičar Dean Dvornik odlučio je da tokom korone pronađe novi posao da zaradi novac, pa više od mjesec dana živi u Čikagu i radi kao vozač kamiona. Splitski muzičar ne krije da je kriza uticala i na njega, pa je oberučke prihvatio ponudu da počne da vozi kamion za fabriku čiji je vlasnik jedan bosanski preduzetnik.'

Dvornik je rekao da su se svi kladili kako će da da otkaz čim dođe, ali to se nije dogodilo.

"Imam ja iskustva s dugim vožnjama, dobro to znaju svi muzičari koji su išli na svirke sa mnom. Uostalom, nekad sam radio kao taksista, tako da sam znao u što se upuštam. Budim se oko pola osam, osim ako me dispečer ne probudi ranije. Nekad mi radni dan traje i nekoliko dana. Jer kad,naprimjer, odem u državu Tenesi, vozim se i do deset sati, što je oko hiljadu kilometara", rekao je pa dodao:


"Kad iskrcam teret, normalno da se nazad ne vraćam prazan, nego čekam da uskoči neka nova vožnja koja ne mora da bude za Čikago. Može se dogoditi da ću voziti za Sinsinati, 500 kilometara udaljen od Čikaga. Dođem tamo, prespavam u vozilu negdje na odmorištu ili na benzinskoj, čekajući novu turu."

U Čikagu se dobro snalazi jer je kao tinejdžer tu proveo sedam godina, a u tom gradu žive i njegova kćerka Arijana i sin Boris.


"Zahvaljujući internetu stalno sam u kontaktu sa svojima u Splitu. Svijet je postao stvarno malen, danas neki ljudi znaju zbog posla da lete iz Amerike u Evropu i nazad, sve to u jednoj nedjelji. Više nije toliko skupo karta može van sezone da se kupi već za 500 dolara, pa i manje. Sad mogu da kažem da živim u Americi jer imam zelenu kartu, adresu prebivališta, vozačku, socijalni broj, posao", rekao je Dean za "Slobodnu Dalmaciju".

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
2

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ www.scansweb.com