x

Ovo su najbolje destinacije za odmor na svijetu

Grad sa najvišom ocjenom za restorane je Brisel - 3,1 posto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

U okviru studije koju je sproveo "money.co.uk" istraživalo se koji gradovi su najbolje ocijenjeni širom svijeta kada su u pitanju hoteli, restorani, noćni izlasci i stvari koje treba posjetiti.

Sveukupno prvo mjesto zauzima Atina, gdje je 19,7 posto hotela, restorana, noćnog života i stvari koje treba raditi visoko ocijenjeno.

Osim toga što je Atina najbolje rangirani grad po pitanju aktivnosti, Atina je na drugom mjestu i po hotelima i po noćnom životu.

Druga je druga evropska prijestolnica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem stvari sa pet zvjezdica, sa 40 posto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista.

Grad je također poznat po odličnoj hrani i nije mnogo udaljen od brojnih plaža.


Na trećem mjestu je Firenca, u srcu italijanske regije Toskana. Kao dom renesanse, Firenca je puna historije, umjetnosti i arhitekture. Iako nije postigao posebno visok rezultat ni po jednom faktoru, u sveukupnom plasmanu zauzeo je treće mjesto.

Grad sa najbolje ocijenjenim hotelima na svijetu je Los Anđeles - 16,9 posto hotela u gradu posjetioci su ocijenili sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocjenom za restorane je Brisel - 3,1 posto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

Što se tiče pabova, barova i klubova, destinacija sa najvećim odnosom objekata sa pet zvjezdica je grčko ostrvo Rodos - 37,2 posto mjesta za noćni život je ocijenjeno sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocjenom sa atrakcijama i stvarima koje treba vidjeti i uraditi je Atina u Grčkoj, gdje je 44,1 posto atrakcija ocijenjeno sa pet zvjezdica.


Cijela lista izgleda ovako:

1. Atina (Grčka)

2. Lisabon (Portugal)

3. Firenca (Italija)

4. Edinburg (Velika Britanija)

5. Honolulu (SAD)

6. Rodos (Grčka)

7. Dablin (Irska)

8. Venecija (Italija)

9. Prag (Češka)

10. Amsterdam (Nizozemska)


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.