x

Ovo su najpopularnije destinacije u decembru

Još jedna super destinacija za sve ljubitelje zime i zimskih radosti je i norveški glavni grad koji osvaja zadivljujućom arhitekturom, ali i prirodnim fenomenima kao što su fjordovi od kojih zastaje dah.

Svako od nas ima svoje najdraže godišnje doba pa tako neko više voli vruće ljetne dane, sunčanje i kupanje u moru, a neko pak uživa u zimi i svim radostima koje ona donosi.

Ako si ljubitelj zime i praznika, onda je ovaj božićni period savršen za putovanje u Evropu. S druge strane, ako te više privlače topliji krajevi, možda je sada idealan trenutak da otputuješ u daleku zemlju o kojoj već dugo maštaš.

Airbnb je otkrio koje su to destinacije prema potražnji njihovih klijenata najpopularnije uoči praznične sezone, a rezultati su prilično šaroliki. Neke od tih lokacija vrlo su atraktivne pa nas i ne čudi da su se našle na ovoj listi, no tu su i neka druga, manje razvikana mjesta kojima također vrijedi dati šansu.


Sidnej, Australija

Na samom vrhu ove liste smjestio se najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji koji je u posljednje vrijeme iznimno popularan među ljubiteljima putovanja. Živahna umjetnička i kulturna scena, brojne kultne znamenitosti poput Opera House te prekasne plaže samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih se isplati otputovati na drugi kraj svijeta.

Malaga, Španija

Ako si u potrazi za destinacijom koja je malo bliže, Španija je savršen izbor. Malaga je već dugo jedna od najpopularnijih destinacija među onima koji tokom zime žele pobjeći u toplije krajeve. Prosječna temperatura zraka tokom decembra u Malagi je oko 17°C, a to je sasvim dovoljno toplo za odlazak na plažu i istraživanje svih znamenitosti koje ovaj grad nudi.


Bangkok, Tajland

Na ovoj se listi našla još jedna iznimno popularna destinacija, a riječ je o glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku. Ovaj pomalo haotični grad nudi brojne zanimljivosti i bogatu gastro ponudu, a godišnje ga posjeti oko 40 miliona turista. Uz temperaturu iznad 30°C, Bangkok je savršeni izbor za sve koji traže bijeg od hladne evropske zime. Uostalom, Božić proveden na plaži i ne zvuči tako loše, zar ne?

Oslo, Norveška

Još jedna super destinacija za sve ljubitelje zime i zimskih radosti je i norveški glavni grad koji osvaja zadivljujućom arhitekturom, ali i prirodnim fenomenima kao što su fjordovi od kojih zastaje dah.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.