x

napustio nas u 61. godini

Ovo su posljednje riječi Dijega Maradone: Privukao je nećaka uz krevet i jedva ih prevalio preko usta!

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Maradona u srijedu popodne po našem vremenu je izgubio životnu bitku i preminuo u 61. godini života.

Malo po malo u javnost cure pojedinosti vezane za njegovu smrt. Tako se u argentinskim medijima pojavila informacija da je svijet za njegovu smrt saznao dva sata nakon porodice. Isto tako navodi se da je Maradona u srijedu ujutro doručkovao, ali da je izgledao blijedo i da se žalio da mu je hladno.

“Muka mi je i osjećam se bolesno”, rekao je navodno Maradona svom nećaku u srijedu, nakon čega se vratio u krevet. Kada je oko podneva po argentinskom vremenu medicinska sestra ušla u njegovu sobu, nije davao znakove života. Uslijedila je brza reanimacija, ali nije mu bilo spasa.


Iako su prve informacije govorile kako je legendarni Maradona preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala kako je glavni uzrok smrti bio akutni edem pluća.

Oko milion Argentinaca moglo bi tokom četvrtka i petka da učestvuje u Buenos Airesu na javnom ispraćaju preminulog Dijega Maradone, izvijestile su u srijedu uveče novine La Nacion i Clarín pozvavši se na neimenovane izvore iz argentinske vlade.


Jedan od najboljih igrača svih vremena umro je u srijedu u 61. godini od zatajenja pluća i srca nakon što se u kući u predgrađu Buenos Airesa oporavljao od operacije glave. Posljednji ispraćaj biće organizovan u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada.

“Premda nije sigurna u broj, vlada procjenjuje kako bi fudbalsku zvijezdu moglo da isprati više od milion ljudi tokom 48 sati”, piše Clarín.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Objektiv.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.