x

riješena misterija

Ovo su značenja tetovaža Italijana o kome priča cijeli svijet: Skandalozni pobjednik Evrovizije išaran je po cijelom tijelu! (Foto)

Članovi grupe "Maneskin", koji su odnijeli pobjedu na ovogodišnjoj Evroviziji, privukli su veliku pažnju javnosti, kako talentom, tako i svojom neobičnom pojavom.

Frontmen grupe Damijan Dejvid izazvao je buru komentara, a nema ko nije zapazio brojne tetovaže, kojima je njegovo tijelo prekriveno, a svaka ima sasvim posebno simbolično značenje.

"Ples života“ istetoviran na grudima

Među najupečatljivijim i najočiglednijim tetovažama Damjana je ona utisnuta na gornji dio grudnog koša, gde je neizbrisivim mastilom napisao „Ples života“.

Učinio je to 2018. godine malo pre objavljivanja drugog albuma koji nosi ovo ime i očigledno je priznanje postignutom uspjehu.

Prema riječima pjevačice, u stvari se album voli kao dijete i ispravno je posvetiti tetovažu nekoj kreaciji, baš kao što bi se to učinilo sa djetetom.


Lice sa trnovom krunom

Sljedeća tetovaža Damijana dei Maneskina o kojoj se najviše govori je ona utisnuta na butinu, na kojoj se pojavljuje lice mladića duge kose, trnove krune na glavi i svetog srca u rukama. Mnogi su pjevača optužili za bogohuljenje, vjerujući da je on bio Isusova reprodukcija, ali istina je sasvim drugačija. Damiano je lično intervenisao da razjasni stvar, izjavivši da, mimo činjenice da nikome ne duguje objašnjenja, nije namjeravao da širi poruke mržnje. Crtež, u stvari, ne bi nadahnuo religiozna ličnost, već on sam.


Tetovaža na zadnjici

Uspjeh Maneskina datira iz jedanaestog izdanja Ks-Factor-a, gdje je po prvi put Damijano privukao svu pažnju na sebe svojim androginim izgledom. Upravo na sceni talenta, tokom senzualnog plesa u krilu na visokim potpeticama, pjevač je pokazao provokativnu tetovažu koju je ostavio utisnutu na zadnjici ili napis „Kiss This“.

Tetovaža u centru grudnog koša

U središtu grudnog koša, tačno ispod grudne kosti, Damijano je imao jabuku istetoviranu zmijom sa račvastim jezicima. Iako se nikada nije umiješao da objasni značenje crteža, čini se da bi to bila jasna referenca na prvobitni grijeh opisan u knjizi Postanja, gdje se govori o Evi koja bi, pošto je podlegla iskušenju jedući jabuku, imala učinio čovjeka smrtnim.


Ruža posvećena majci

Ruka je među najtetoviranijim dijelovima tijela Damijana, postoji nekoliko simboličnih dizajna koje je želio da utisne na kožu neizbrisivim mastilom. Prva je ruža sa donjim natpisom „Mama“ i to je očigledno slatki omaž njenoj majci, odmah ispod je profil nage žene sa zakrivljenom siluetom i raspuštenom kosom, dok je sa strane veliko srce (urađeno nedavno).

Tetovaža iznad prepona

Pjevač nikada ne propušta priliku da se ovjekoveči golih grudi, otkrivajući tako svoje isklesane trbušnjake, ali ono što je primjetno samo kada nosi pantalone vrlo niskog struka je da ima tetovažu odmah iznad prepona. Šta prikazuje? Krila sa kurzivnim napisom ispod koji glasi "Za taj par zlatnih krila. Platili bismo svo zlato na svijetu", što je citat iz pjesme Vegas Jones-a "Solo".


Lobanja na ruci

Na desnoj podlaktici pjevač takođe ima veliku lobanju koja okružuje kosu. Iako nikada nije otkrio njeno značenje, čini se da je to prikaz personifikovane smrti, koja se i u mitologiji i u popularnoj kulturi poistovjećuje sa kosturom koji nosi kosu. Uzimajući u obzir mračnu dušu koja je uvijek razlikovala Damijana, nije isključeno da je on želio sličnu tetovažu samo da bi dao slobodu svojoj tamnijoj strani.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.