x

stručnjaci preporučuju

Ovog ljeta morate posjetiti ovih šest destinacija: Od Michigana do Tajlanda

Kažu da nas na proljeće uhvati neki neobjašnjivi umor, stoga smo sve više u planovima gdje ćemo provesti godišnji odmor. Grupa stručnjaka iz turizma preporučila je šest lokacija koje morate posjetiti ovog ljeta.

Ono što je bitno znati je da ukoliko ranije rezervirate let i sobu, možete proći mnogo jeftinije, a ovo su destinacije koje biste trebali posjetiti:

Disneyland

Cyndi Williams, direktorica Tripsy Travel agencije sa sjedištem u Teksasu, ovog će ljeta posjetiti Disneyland sa svojom porodicom. Iako najčešće svojim klijentima preporučuje da u Disneyland idu vikendom, uzbuđena je što će ovog puta moći sa svojom porodicom uživati u prekrasnim parkovima koji će se njenoj djeci sigurno svidjeti i ostati im u sjećanju do kraja života.

"Pokušajte otići u parkove čim se otvore. Zatim napravite pauzu u popodnevnim satima, odspavajte, idite do bazena, a zatim se vratite u večernjim satima da u stilu završite svoj dan", rekla je Williams.

Tajland

Trevor Williams Martin, putnički savjetnik, često putuje, ali nikada nije bio na Tajlandu. Ovog ljeta će za svoj rođendan posjetiti ovu destinaciju. Planira posjetiti Bangkok i Phuket i nada se da će vidjeti Velikog Budu, kao i neke od životinja koje su specifične samo za ovo područje.

Budući da je Tajland stalna destinacija njegovih klijenata, on je primijetio da je to idealno mjesto za ljubitelje prirode i aktivne turiste.

La Jolla, California

Osim Disneylanda, Williams je preporučila i La Jollu u Californiji. La Jolla nudi mnogo opcija kada je riječ o shoppingu, uključujući i neke od najluksuznijih butika. Osim toga, ovo mjesto ima i veliku plažu koja će biti savršena za opuštajući izlazak vani. Ako ste sportski tip, ovdje ćete naći i nekoliko pješačkih staza prikladnih za djecu, početnike i napredne šetače.

Evropa

Mnogi turisti u Evropi posjećuju više od jedne zemlje, pogotovo ako su države blizu jedna drugoj i među kojima vam treba samo nekoliko sati putovanja avionom ili vozom. Stacey Acree, potpredsjednica kompanije Brentwood Travel u St. Louisu, savjetuje da posjetite Španiju, Italiju i Francusku.

Havaji

Jedna od najvećih turističkih destinacija svih vremena su Havaji. Ovu destinaciju preporučila je vlasnica turističke agencije Lia Vincent. Na Havajima je vrijeme savršeno, a oni koji vole uživati u egzotičnim delicijama Havaji su pravo mjesto za njih.

Michigan

Williams je preporučila i Michigan. Kaže kako je vrijeme tamo prelijepo. Ona predlaže da posjetite otok Mackinac i posjetu brojnim historijskim znamenitostima te savjetuje da posjetite Bronnerovu božićnu zemlju čuda za koju se vjeruje da je najveća božićna trgovina na svijetu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.