x

OTVOREN KONKURS

Ovog ljeta možete besplatno putovati vozom po Evropi i za to biti plaćeni

Prijave traju do 5. jula, a putovanja treba realizirati od jula 2023. do januara 2024. godine

Ima nešto romantično u putovanjima vozom koja se polako, ali sigurno vraćaju na velika vrata. Vožnja vlakom oduvijek je bila zanimljivija od letenja avionom jer je samo putovanje jednako čarobno (možda i čarobnije) kao i odredište na koje smo se uputili. Postoji li išta bolje od ugodnog sjedenja kraj prozora, s knjigom u jednoj i pićem u drugoj ruci i uživanja u spektakularnim prizorima koji se vani pružaju?

Naime, Pinterest je predvidio da će putovanje vozom biti jedan od najvećih trendova 2023., prenosi Journal.hr.

Testirajte noćne vozove

Ova želja na društvenim mrežama za istraživanjem svijeta vozom pojavila se u vrijeme kada Evropa bilježi preporod željezničkog turizma, posebno s novim rutama noćnih vozova koje se otvaraju 2023. i 2024. godine.

Svjesna te činjenice, kompanija „Radical Storage“ odlučila je testirati neke od noćnih željezničkih linija te osmislila ponudu koja se teško odbija.

Ponuda koja se ne odbija

Za svoje ćete putovanje Evropom dobiti jednomjesečnu InterRail kartu za do sedam vožnji, plaćene naknade za do pet različitih noćnih vozova diljem Evrope po vlastitom izboru, mjesec besplatnog korištenja boksova za prtljag Radical Storage te naknadu od 500 funti (579,42 eura) za istraživanje, iskustvo, pisanje.


Koji su uvjeti

O čemu je riječ? „Radical Storage“ otvorio je konkurs u kojem traže kandidate koji će testirati noćne vozove te svoje iskustvo i fotografije podijeliti s čitaocima. Uvjet je da ste punoljetni te da se izvrsno koristite engleskim jezikom u pismu jer je cilj da svoje dojmove prenesete u obliku bloga koji ćete pisati za „Radical Storage“. Ono na što ćete morati obratiti pažnju prilikom putovanja jesu kvalitet sna, iskustvo putovanja, ambijent vozova, osoblje, skladištenje prtljaga i dodatni sadržaji.


U svijetu gdje prevladavaju vizuelni mediji, važno je znati uhvatiti dobar kadar i snimiti što atraktivniju fotografiju ili video. Stoga je i u ovome slučaju važno da vaše fotografije i videozapisi budu što kvalitetniji kako bi ih komapnija mogla objaviti na svom blogu i društvenim mrežama. Ono što je od iznimne važnosti jeste svakako dobra organizacija. Važno je da imate dobre organizacijske vještine jer ćete morati planirati sami svoju rutu i rezervirati smještaj u vozovima.

Kako se prijaviti za putovanje

Pojedinosti o tome kako se prijaviti možete pronaći ovdje, a prijaviti se možete putem obrasca u kojem ćete morati napisati zašto ste baš vi idealni kandidat. Prijave traju do 5. jula, a putovanja treba realizirati od jula 2023. do januara 2024. godine.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.