x

LUKE BLACK

Ovogodišnji predstavnik Srbije na Eurosongu otkrio da pati od psihičkog poremećaja!

Ovogodišnji predstavnik Srbije na Eurosongu Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, otkrio je da pati od psihičkog poremećaja.

Kako je istako pjevač, on boluje od poremećaja ličnosti, a jedno vrijeme se čak nije želio baviti muzikom.

"Imam psihički poremećaj kada mi je ponekad slaba svijest o stvarnosti. Moje stanje stručno se zove F32.8, zapravo nema konkretan naziv, slično je poremećaju restrikcije ličnosti", kazao je.


Prije pet godina Luka je bio razočran u srbijansku publiku koja ga nije prihvatila te se odlučio povući s muzičke scene.

"Razočarala me publika u Srbiji, nisu me prihvatili. Sjećam se kako sam jednu večer sjedio sa svojim prijateljima, svirao klavir i napravio album inspiriran Davidom Bowiejem, Beatlesima i Eltonom Johnom. Snimio sam tada 30 pjesama. Bio je to jedan od onih trenutaka kada nešto radiš, a nisi toga svjestan", naveo je.


Mladi pjevač se odlučio prijaviti na Beoviziju nakon što je prošle godine pobjedu odnijela Konstrakta.

"Imao sam dosta treme od javnih nastupa u prošlosti. Imam malog demona u sebi koji mi iz nekog razloga ne dopušta da nastupim i htio sam ga pobijediti. Bio je to veliki izazov za mene i psihički i fizički, ali na kraju sam se prijavio i pobijedio", zaključio je.

Inače, Luka Black će ove godine predstavljati Srbiju u maju na Eurosongu u Liverpoolu, a predstavit će se s pjesmom "Samo mi se spava".

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.