x

Pa sad smo bili u Njemačkoj, šta ćemo opet: Šaban nije želio da ide na posljednji nastup! Jedini živi svjedok teškog udesa ispričao nove detalje!

Šaban Šaulić preminuo je neposredno poslije saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedjelju ujutru na autoputu u Njemačkoj. Iz automobila u koji je udario pijani vozač ostao je živ samo Slobodan Boban Stojadinović koji je i dalje u Njemačkoj na oporavku.

Boban se prisjetio detalja saobraćajne nesreće i kako je izgledao Šaban kada ga je posljednji put vidio, a onda je otkrio i da pjevač nije želio da ide na posljednji nastup.

"Umio je da me pita gdje radimo sljedeće nedelje, a kada je bio posljednji nastup u pitanju i kada je čuo da je Njemačka rekao mi je: "Pa što mi to nisi pomjerio za neki drugi put. Sad smo bili u Njemačkoj, zašto idemo opet?". Rekao sam mu da je to neki ranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju i da to dugujemo menadžeru pa ćemo odmarati u martu i aprilu", kaže Šabanov kum i veliki prijatelj i otkriva je i da je u posljednje vrijeme Šaban želio više da odmara.


"U posljednje vrijeme je govorio Goci i meni da mu ne zakazujemo nastupe često iako je mogao da pjeva tri dana bez prestanka. Bio je božje dijete i svi su ga zbog toga voljeli i poštovali. Čak i kada su ga molili pet minuta duže da pjeva, a on nije želio", ispričao je Boban, a onda se prisjetio još nekih stvari.

"Bio je slab na mene i uspijevao sam da ga ubijedim da ode na neki nastup koji nije želio, ali posljednjih nekoliko mjeseci bio je čudan. Sada kada vratim film, sve mi djeluje kao da je predosjećao smrt. Nije mogao da spava noću čak ni kada popije tablete, govorio je "neće san na oči". Vidoio sam da je bio psihički uznemiren, želio je samo da ode u Krčedin i peca."


Iako je redovno išao na nastupe u posljednje vrijeme se žalio na bolove.

"Žalio se ponekad da ga bole glava i vrat. Tjerao sam ga da ide kod doktora, Gordana je plakala i molila ga da ode na pregled. Išao je i na masaže u posljednje vrijeme", kaže Boban i dodaje:

"Kada sam počeo da putujem i sarađujem sa njim u početku sam znao mjesec dana unaprijed gde idemo, ali u posljednje vrijeme kada ga pitam on kaže: "Nemam pojma". Nije ga toliko zanimalo jer je Gordana vodila računa o tome i nije bilo potrebe da zna."

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.