Paklene ulice 9 u kinima širom BiH od 17. juna: Miraj Grbić u nastavku popularne franšize

17.06.2021 12:00

Najnoviji deveti nastavak sage Fast and Furious (Paklene ulice) koja traje skoro dvije decenije i koja je zaradila preko 5 milijardi dolara širom svijeta, konačno stiže u kinodvorane širom svijeta, ali i Bosne i Hercegovine. Fanovi „ilegalnih uličnih trka“ željno iščekuju Paklene ulice 9 koji ekskluzivno mogu gledati od četvrtka, 17. juna.

Deveto poglavlje sage za domaće tržište obilježit će i uloga Miraja Grbića, jednog od najrespektabilnijih bh. glumaca. Akademiju scenskih umjetnosti diplomirao je u Sarajevu, dok je u Narodnom pozorištu Sarajevo ostvario veliki broj uloga u predstavama "Ženidba", "Tvrđava"… Film koji je otvorio put za Hollywood bio je "Mission Impossibe – Ghost Protocol", a poznat je i po ulogama u filmovima "Halimin put" i "Remake". Miraja Grbića obilježila je uloga u seriji "Lud, Zbunjen, Normalan".

Paklene ulice 9 režira Justin Lin, koji je režirao treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize, kada ona i prerasta u svjetski blockbuster. Akcija se odigrava širom svijeta, od Londona i Tokija, od centralne Amerike do Edinburga i od tajnih bunkera Azerbejdžana do prepunih ulica Tbilisija. Na tom putu uskrsnuće stara prijateljstva, stari neprijatelji će se vratiti, historija će biti napisana ponovo, a pravo značenje porodice biće na testu kao nikada do sada.

Dom Toreto (Vin Diesel) vodi miran život sa Leti i njihovim sinom, malim Brajanom, ali oni znaju da opasnost uvijek vreba izvan njihovog mirnog horizonta. Ovog puta prijetnja će primorati Doma da se suoči sa grijesima iz svoje prošlosti ako želi da spasi one koje najviše voli. Njegova ekipa se okuplja kako bi zaustavila vrhunskog vozača i veoma vještog ubicu koji namjerava da uništi svijet: čovjeka koji je također slučajno i Domov napušteni brat, Džejkob (John Cena).

U filmu glume Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, , Nathalie Emmanuel i Sung Kang, zajedno sa Kurt Russellom i dobitnicama Oskara Helen Mirren i Charlize Theron. Također pojavljuje se i superstar, dobitnica Gremi nagrade, Kardi B, kao novi lik franšize Lejsa, žena koja ima veze sa Domovom prošlošću i Regeton senzacija Ozuna.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.