x

Pamuk buhtle sa sirom i kajmakom

Koliko puta ste od nečega što je slatko pomislili da je slano ili obrnuto...

Za pripremu pamuk buhtle sa sirom i kajmakom potrebno vam je:

    200 ml mlijeka

    450 grama brašna

    1 jaje

    50 grama rastopljenog maslaca

    20 grama kvasca

    1 kašičica šećera

    malo soli

Za nadjev je potrebno:

    200 grama sira

    1 kašika kajmaka ili pavlake

    1 bjelance

Za premazivanje:

    1 žumance


Priprema

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakom mlijeku, dodati jaje, rastopljen maslac, brašno i so, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti pokriveno 30 minuta da naraste.

U sir dodati kajmak ili jednu kašiku pavlake i bjelance, pa izjednačiti.


Tijesto rastanjiti na pola centimetra, isjeći na kvadrate, dodati kašiku sira i saviti ivice sa svih strana.

Okrenuti loptice naopako i ređati u podmazan okrugli pleh ili modlu za kuglof.

Ostaviti 20 minuta da odmori, pa peći na 200 stepeni C oko 30-40 min.

Pokriti krpom da se ohladi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.