x

Pantalone koje će dostojno zamijeniti traperice

Aktuelne proljećne kolekcije renomiranih dizajnerskih imena najavile su nastavak vladavine pantalona, koje posljednjih sezona uspješno pariraju omiljenim trapericama. Mnogim ženama traperice su omiljene, ali u novim kolekcijama ima toliko modela koji će dostojno zamijeniti i najdraži par traperica.

Povratak sedamdesetih

U narednim mjesecima glavnu će riječ voditi modeli prepoznatljivih silueta. Moda sedamdesetih koja posljednjih sezona intrigira modnu industriju rezultirala je velikim povratkom pantalona širih nogavica, a poput jednako popularnih modela, krasi ih visoki struk, koji laska baš svakoj figuri.

Pri nošenju hlača ekstremno dugih nogavica u duhu sedamdesetih, modni eksperti upozoravaju da je od presudnog značaja pravilan odabir obuće. Kako savjetuju, prije kupovine pomenutog modela hlača bitno je odabrati obuću koju s njima namjeravate kombinovati da biste se uvjerili da odabrani model ima dovoljno duge nogavice koje će pokriti obuću, odnosno da ga je moguće prilagoditi na odgovarajući način.

Palazzo model

Uz takozvane palazzo pantalone, koje karakterišu izuzetno široke nogavice, prema modnim prognozama koje potkrepljuje aktuelna modna ponuda, novu proljećnu sezonu označiće kulotice, hlače olovka ili mrkva kroja te modeli takozvane paper bag siluete, koje karakteriše dodatak kaiša ili trake oko struka.

Kao što je slučaj s većinom odjevnih komada namijenjenih proljećnoj sezoni, bezvremenske prugice i cvjetni uzorak takođe krase ove popularne modele hlača, koji će u paru s jednobojnim, bazičnim komadima posebno zablistati.

Pastelne nijanse

Osim u standardnim bojama i uzorcima, trendovske modele hlača danas je moguće pronaći u hit pastelnim nijansama i jarkim tonovima koji na pravi način sugerišu dolazak toplijih mjeseci, dok su od upečatljivijih detalja i dalje prisutne trakice smještene na bočnim stranama nogavica, a koje imitiraju izgled trenerke.

.

.

,


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.