x

Povratak u Torino

Pao dogovor, Pjanić naredne sedmice potpisuje

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić na pragu je potpisa za Juventus.

Mundo Deportivo objavio je nove detalje. Naime, Pjanić će se sljedeće sedmice vratiti u Torino i ostalo je još samo da se Barcelona i Juventus dogovore hoće li biti jednogodišnja ili dvogodišnja posudba.

Juve je spreman da preuzme kompletnu Pjanićevu platu, a bh. nogometaš je spreman da pristane na manje novca nego što je zarađivao u Barceloni.

To bi značilo da će u Italiji zarađivati oko šest miliona eura, a osim njega Juve pokušava u vezni red da dovede i reprezentativca Italije Manuela Locatellija iz Sassuola.


Sve bi trebalo da se kompletira već sutra, kada će upravo ova dva tima odigrati prijateljski meč u sklopu Joan Gamper trofeja. U narednim danima očekujemo zvaničnu potvrdu Pjanićevog povratka u Italiju.

31-godišnji veznjak je u prvoj i čini se jedinoj sezoni u Barceloni upisao 30 nastupa, no nije bio u prvim planovima trenera Ronalda Koemana.

Zbog Juventusa Pjanić odbija sve ostale ponude. Sport Italia navodi kako su na njegovu adresu stigle još dvije ponude neimenovanih klubova u protekla tri dana, ali da je bh. veznjak rekao 'ne' i odbio ih je bez previše razmišljanja.


Pjanić je podsjetimo prije Barcelone četiri godine nosio dres Juventusa, a ranije je igrao za Romu, Lyon i Metz.

Bh. veznjak je od 2016. do 2020. godine igrao za Staru dame. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.