x

Par putuje svijetom i kopira poznate scene iz filmova

Robin Lahajn (31) i Džudit Šnajder (30), par iz Njemačke, imaju veoma zanimljiv hobi - putuju svijetom kako bi kopirali poznate scene iz filmova na lokacijama na kojima su snimljene.

Robin i Džudit su se upoznali na žurci zajedničkog prijatelja prije otprilike 10 godina, a poznate lokacije iz filmova posjećuju posljednjih šest godina. Na početku, to je bio samo hobi koji su zadržali za sebe, postavljajući na društvene mreže samo one fotografije koje su snimili kod kuće, ali su onda njihovi prijatelji počeli primjećivati njihov hobi i pohvaljivati njihov talenat za ponavljanje ovih scena.

Instagram je tada rastao u popularnosti, tako da su započeli svoj profl nazvan "Secret Famous Places", koji ima desetine hiljada pratilaca.

"Ovo je naš hobi", rekla je Šnajderova "Insajder magazinu".

"Počeli smo to raditi jer je zaista zabavno, ali nakon četiri ili pet godina smo shvatili da svi gledaju naše slike i da se smiju i zabavljaju, tako da smo ih odlučili objaviti na Instagramu", kaže ona.

Ova dva obožavaoca filmova stalno moraju ponavljati da je ovo za njih hobi, a ne posao, kao što mnogi ljudi misle. Robin je mehanički inženjer, a Džudit radi na radio-stanici; oni planiraju svoje odmore s filmskim lokacijama na umu, tako da, umjesto da jednostavno posjete Ajfelovu kulu u Parizu, takođe istraže poznate filmske lokacije za svoju kolekciju, koja sada broji oko 70 scena.

Odabrati scene koje će kopirati je komplikovanije nego što mnogi misle. Prvo, oni žele da kopiraju samo dobre filmske scene, a takođe najčešće se odlučuju za one u kojima su muški i ženski glumac, ali nekada naprave izuzetke, kao što je scene iz "Gospodara prstenova", gdje Džudit glumi Legolasa. Svaki projekat se mora dobro isplanirati i smisliti, jer nije dovoljno jednostavno otići na lokaciju i snimiti fotografiju. Na primjer, jednom su otputovali na Novi Zeland kako bi kopirali scenu iz "Hobita", a otkrili su da sceni nedostaje poznata planina Cook u pozadini. Otkrili su da je ta planina udaljena stotinama kilometara i da je digitalno dodana u pozadinu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.