x

Brza večera

Peciva s mozzarellom i paradajzom

Nakon pečenja peciva servirati sa svježim bosiljkom.

Sastojci:

4-5 peciva po izboru,

500 g paradajza,

200 g mozzarelle,

0,2 l maslinovog ulja,

5 čehni bijelog luka,

šaka svježeg bosiljka.


Priprema:

Maslinovo ulje staviti u zdjelicu te dodati sitno nasjeckani bijeli luk. Pecivo zarezati, ali ne do kraja. Staviti ga na podlogu za pečenje na koju je prethodno stavljen papir za pečenje. S vanjske i unutrašnje strane peciva premazati uljem s dodatkom bijelog luka.


Paradajz i mozzarellu narezati na listiće te ih stavljati u paru u utore na pecivu. Prije pečenja sva peciva još lagano premazati maslinovim uljem. Staviti u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni te peći 15 – 20 minuta, odnosno dok se mozzarella ne rastopi. Nakon pečenja peciva servirati sa svježim bosiljkom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.