x

more i planina

Pelion je grčka destinacija za sve ljubitelje prirode

Na poluotoku Pelion možete pronaći idealnu destinaciju za ljetni ili jesenji odmor jer ima sve što može zadovoljiti vašu potrebu za prirodom u toku jesenjih i zimskih dana.

More i planinu spaja planina Kentavros, a kombinacija vazduha je idealna za one koji žele ozdraviti.

Milies i Vizitsa su obližnja sela koja se međusobno dopunjuju, a u Miliesu ćete naći veliki broj kafića i taverni u kojima muzika svira cijeli dan te ta muzika prestaje tek kada stignete do kraja sela.

Vizitsa ima duh malog grada i svi objekti su uglavnom pretvoreni u smještajne jedinice, a ukoliko boravite u nekom od butik hotela i apartmana vratit ćete se kroz vrijeme.


Još jedno od sela u kojem možete odsjesti je i Cangarada u kojoj je preporučeno da popijete kafu ušuškani ispod starog platana na seoskom trgu. Uz kafu pojedite nešto slatko jer se tu nudi slastica u kojoj su kombinirani korijander i orah. Sa strane ćete moći vidjeti grupu djece koji se takmiče ko će se prije popeti na drvo.

Osim ova tri sela, preporučljivo je obići i selo Lavkos koje se nalazi na jugu Piliona i ima pogled na Pagasitikos i ima jedan od najljepših trgova na planini. Tu možete pronaći gostionicu koja radi od 1785. godine i gdje su odsjedali ugledni ljudi prošlih vremena.

Odmor nije potpun ukoliko ne probate lokalnu rakiju Cipuro uz koju će vam iznositi jela pri čemu je svako prethodne veće od prethodnog. U selima su motorna vozila zabranjena, tako da ćete svuda morati ići pješke.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.