x

na kraju ipak ide u Monaco?

Pepe odbio Arsenal zbog Arsenalove legende

Iskusni portugalski stoper Pepe odbio je da potpiše za Arsenal, javlja L'Equipe.

Pepe ima 35 godina i nedavno je raskinuo ugovor s turskim Bešiktašom, a u svojim redovima želio ga je menadžer Topnika Unai Emery.

Unatoč interesu Arsenala, Pepe je odlučio da ne prihvati poziv iz Londona, već da se zaputi prema Monacu gdje ga čeka Arsenalova legenda Thierry Henry.

Brazilac Naldo već je pojačao odbranu Monaca, a očekuje se da i Pepe ubrzo postane i zvanično član bivšeg prvaka Francuske koji se bori za opstanak.

Pepe dolazi, Cesc Fabregas i dalje 'u zraku'

Pepe se povezivao i sa bivšim klubom Portom, ali u ovom trenutku najbliže je Monacu, a tamo se očekuje i dojučerašnji veznjak Chelseaja Cesc Fabregas, mada se "gotovo sigurno" pretvorilo u "još nije sigurno".

Britanski mediji su objavili kako Monacu teško pada činjenica a Chelsea traži 12 miliona eura za Španca i zbog toga je transfer još uvijek u zraku.

Henry želi što prije Fabregasa, koji bi mogao zaigrati i protiv Marseillea za naredni vikend ukoliko u narednih dva-tri dana ipak potpiše. Španac se u subotu u FA kupu protiv Nottingham Foresta oprostio u meču u kojem je promašio penal, a njegov tim na kraju slavio s 2:0.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.