x

Perez: Bilo je psihički teško, ali ponosan sam

Sergio Perez kaže da mu pobjeda na VN Singapura puno znači i da je ponosan na svoje performanse u vrlo teškim uvjetima, a objasnio je i situaciju sa sigurnosnim automobilom zbog koje je skoro izgubio pobjedu.

Perez je u subotu za 0.022 sekunde propustio osvojiti drugi pole position u karijeri, ali to je nadoknadio na startu utrke kada je prestigao Leclerca i zadržao vodstvo do kraja utrke, donosi MAXF1.net.

U završnici utrke Red Bull je Perezu rekao da su pod istragom zbog mogućega nepoštivanja procedure iza sigurnosnoga automobila, iza kojega vodeći vozač ne smije ostaviti više od deset duljina automobila, pa je Meksikanac vozio maksimalno brzo kako bi izgradio što veću prednost ispred Leclerca.

Na kraju je uspio pobijediti sa 7.595 sekundi prednosti, a nakon kazne od pet sekundi ostalo mu je dovoljno prednosti da ostvari drugu pobjedu ove sezone i četvrtu u karijeri.


“Tako sam sretan zbog ove pobjede za mene i moju momčad, to mi puno znači,” rekao je Perez.

“Nisam bio na postolju posljednjih nekoliko utrka, ali sam uvijek radio ispod radara i stvarao veliku buku iza scene, tako da sam jako ponosan na ovu izvedbu.”

“Psihički je bilo teško i morao si ostati spreman cijelu utrku. Bilo je super teško u ovim uvjetima i ljudi podcjenjuju koliko je teško voziti u takvima, prolazak kroz završni sektor je bio tako težak.”


“Mislim da je došlo do pogrešne komunikacije sa sigurnosnim automobilom, išao je jako brzo na mjestima gdje ga nisam mogao pratiti, a onda je usporavao tamo gdje sam mogao ići brzo.”

“Vozili smo po mokroj površini pokušavajući održati temperaturu u gumama, a to je teško. Kad su mi rekli da sam pod istragom, samo sam pritiskao kao u kvalifikacijama u posljednjih 15 krugova kako bih izgradio što veću prednost ispred Charlesa.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.