x

Poznato je o kome se radi

Perezov zabranjeni san nisu ni Messi ni Neymar: Dao bi sve za njega, ali ga nikad nije mogao imati

Florentino Perez je u Real Madrid doveo sve igrače koje je silno želio, osim jednog. U pitanju nije ni Lionel Messi ni Neymar Junior.

Perez je najuspješniji predsjednik u historiji Reala. Obrao je rekorde dolascima Zinedinea Zidana, Cristiana Ronalda i Garetha Balea, uspio je angažovati i Luisa Figa iz Barcelone te još nekolicinu zvučnih i velikih transfera.

"Stari lisac" je poznat kao osoba koja itekako zna pokazati nekom igraču da ga silno želi u svom timu tako što bi primjenjivao svoju taktiku "zavođenja".

Poznata je anegdota da je na ceduljici napisao Zidaneu želi li igrati za Real i zatim mu je proslijedio na njegov stol. Bilo je to na ceremoniji dodjela nagrada Lige prvaka još prije više od dvije decenije. Zidane je poslije toga potpisao za Kraljeve.


Perez je prije deset godina svoju taktiku primijenio i na "zabranjenom snu". U pitanju je Sergio Aguero koji se prije nekoliko dana oprostio od fudbala.

Tokom utakmice na Santiago Bernabeu stadionu Aguero koji je tada nastupao za Atletico Madrid je ispod crveno-bijelog dresa nosio bijelu majicu. Detalj koji nije promakao Perezu.

"Dobro ti stoji bijelo" poručio je prvi čovjek Kraljeva Argentinskom napadaču poslije utakmice. Komentar koji je iznenadio sjajnog napadača.


Aguero se tada pripremao za odlazak iz Atletica, njegovi su agenti počeli razgovarati s Realom, napadač je bio oduševljen ponuđenim, ali čelnici Jorgnadžija nisu željeli ni da čuju.

Odolijevalo je Aguero koliko je mogao drugim ponudama, nadao se da će se Atletico predomisliti, ali je na kraju završio u Manchester Cityju u transferu vrijednom tada ogromnih 40 miliona eura.

Zbog srčanih problema popularni Kun je prije nekoliko dana završio karijeru, a interesantno da je sudbina htjela da svoj posljednji gol u karijeri postigne upravo protiv Reala i to kao napadač Barcelone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.