x

mladolik izgled

Pet boja lakova za nokte kojima ćete “sakriti” vaše godine

Jedna od najuniverzalnijih boja laka za nokte koja odgovara svim tonovima kože je narandžasta.

Da su ruke jedino mjerilo za procjenjivanje nečije dobi, vrlo vjerovatno bi nam drugi često davali više godina nego što ih imamo. To je zato što su ruke obično dio tijela koji prvi pokazuje znakove starenja.

I dok je tamnim mrljama, borama i dosadnim venama teže stati na kraj, postoji trik pomoću kojeg možemo pomladiti naše ruke, a to je pametan odabir nijanse laka za nokte.

Određene boje skreću dodatnu pažnju na znakove starenja i čine ih uočljivijima, ali postoje i boje koje čine suprotno i odvraćaju pažnju s tih znakova:

Narandžasta

Jedna od najuniverzalnijih boja laka za nokte koja odgovara svim tonovima kože je narandžasta. Noktima daje svjetliji, svjež izgled i ne odvlači pažnju na bilo kakve vidljive znakove starenja.


Ružičasta

Kada želite da zahvaljujući laku za nokte vaše ruke izgledaju mlađe, isprobajte vedrije boje. Ružičasta boja, na primjer, rukama pruža mladenačku perspektivu.

Mint

Dok, na primjer, klasične plave lakove za nokte u ovoj situaciji treba izbjegavati, jer skreću veću pažnju na vene, mint zelena je sjajna opcija. Dovoljno je svijetla da noktima da dozu mladenačke privlačnosti, a super je izbor za one koji žele nešto manje intenzivno od narandžaste i ružičaste.


Providna ružičasta

Još jedna mladenačka, a istovremeno umjerena nijansa je providno ružičasta s kojom nokti izgledaju neutralno i svježe i ne privlače nikakvu nepotrebnu pažnju na ruke.


Bijela

Bijeli lak za nokte je neutralan, a istovremeno ima faktor svjetline koji prstima i rukama može dati mladolikiji izgled. Takođe, dovoljno je zanimljiv da skrene pažnju s ruku na vaše lakirane nokte.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.