x

Pet godina od borbe koja je zaustavila dominaciju Vladimira Klička

Danas se navršava tačno pet godina otkako je sa trona teške kategorije skinut Vladimir Kličko.

Jedanaest godina trajala je dominacija čuvenog Ukrajinca. Apsolutno niko nije bio dovoljno dobar da ga pobijedi od 2004. godine, ali se zatim pojavio Tyson Fury.

Kralj Cigana je dobio šansu da se bori sa Kličkom. Meč je zakazan za 28. novembar 2015. godine u Dusseldorfu i taj dan će se pamtiti kao kraj Vladimira Klička.

Fury je fenomenalnom izvedbom potpuno nadboksovao Klička. Sudije nisu imale dileme nakon 12 rundi i irski bokser je slavio jednoglasnom odlukom sudija (115-112, 115-112 i 116-111).


Tyson se oglasio na godišnjicu borbe i čestitao je sam sebi godišnjicu velike pobjede.

"Sretna mi godišnjica. Pet godina je otkako sam srušio Klička, koji je bio neporažen 11 godina. Trebalo je da stari ćelavi Kralj Cigana ode u Njemačku i da mu uzme sve pojaseve, a zatim ih baci u kantu", rekao je Fury.


Fury je nakon borbe sa Kličkom imao brojne probleme. Upao je u depresiju, koristio je teške droge i čak je bio na ivici samoubistva.

Srećom, uspio je da nađe izlaz iz crnila. Vratio se 2019. godine, a od februara ove je ponovo šampion i to po WBC verziji nakon što je pobijedio Deontayja Wildera.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.