x

Pet načina na koje izluđujete partnera, a da toga niste svjesne

Partnera smatrate svojom srodnom dušom i nikada ne biste učinile nešto što bi ga povrijedilo ili nasikiralo. Barem ne namjerno. Ipak, postoje neki potezi koje radite bez previše razmišljanja, a vašem partneru oni vrlo vjerovatno poprilično smetaju.

Na sljedećih pet stvari bi trebalo da obratite obratiti pažnju, ako želite zadržati čvrst i zdrav odnos s partnerom!

#1 Čistite ono što je on već počistio

U redu je da mu, ako je potrebno, objasnite nešto što nikada nije radio. No da baš prigovarate za svaku sitnicu poput pogrešno okrenutog toaletnog papira ili pogrešno složenog suđa… Time ćete samo izazvati nervozu i tenzije pa bi bilo bolje da takve stvari zanemarite ili da ih barem ne popravljate pred njim istovremeno govoreći kako ih pogrešno radi.

#2 Neprestano ste loše volje

Iako je on vaše rame za plakanje i prava osoba kojoj bi trebatlo da se obratite za pokoju lijepu riječ, ponekad to može biti vrlo iscrpljujuće i frustrirajuće ako se ponavlja iz dana u dan. Sjetite se tri stvari za koje ste zahvalne taj dan i recite mu to s velikim osmijehom. Možda je ponekad i njemu potreban oslonac, ali vam to ne želi reći jer se vi neprestano žalite zbog svojih problema.

#3 Ne dižete pogled s mobilnog telefona

Možda vam se čini kako on to ne primjećuje, ali vjerujte nam, i te kako primjećuje. Ako istovremeno razgovarate s njim i dopisujete se s prijateljicom, postoji mogućnost da izazovete gadnu svađu jer ćete kad-tad preliti čašu. Zato, prilikom razgovora s partnerom radije odložite tehnologiju po strani i uživajte u razgovoru.

#4 Ne slušate ga

Isto kao i s prethodnom tačkom, nemojte nikoga omalovažavati s prevelikim manjkom pažnje. Fokusirajte se na razgovor i trenutak u kojem se nalazite.

#5 Ne odgovarate mu na poruke

Ignorisanje i neodgovaranje na poruke nikome nije drago. Čak i ako niste ljubiteljica dugih dopisivanja, to iskreno recite partneru bez da ga dovodite u situaciju da se brine gdje se nalazite i jeste li dobro.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.