x

POSVETITE SE VEZI

Pet razloga zašto bi vam partner trebao biti na prvom mjestu

U većini brakova nakon što par dobije djecu, supružnici zaborave na sebe i jedni na druge, misleći da se svojoj djeci trebaju posvetiti u potpunosti.

Jedno istraživanje je pokazalo da 77 posto roditelja kaže da su sretniji i ispunjeniji otkad imaju djecu. Istovremeno, prosječni roditelj nije bio na romantičnom spoju više od tri godine i ono što roditeljima najviše nedostaje iz života prije djece je to da provedu kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom.

Izdvajamo nekoliko razloga zašto biste na prvo mjesto trebali staviti partnera ili partnericu, a ne djecu.

1. Učite svoju djecu da poštuju druge i sebe

Muškarac koji se prema svojoj ženi ponaša kao prema princezi dokaz je da je rođen i odrastao u naručju kraljice. Kad vaše dijete odraste u porodici u kojoj se ljubav između partnera pokazuje na bezbroj načina, kao rezultat toga što im je brak na prvom mjestu, nauči se prema drugima odnositi s istim poštovanjem.


2. Možete biti uzor zdrave ljubavne veze

Umjesto da se osjećate krivima što ste ostavili djecu na čuvanju i uživali u lijepoj večeri u dvoje, u potpunosti iskoristite ovu priliku da svom djetetu objasnite da njegovoj mami i ocu treba neko vrijeme samo za njih. Naučiti će važnost zdrave ljubavne veze te će to pozitivno utjecati na njihovo ponašanje i odnose u budućnosti.

3. Bit ćete bolji roditelji

Kada odvojite vrijeme za vlastiti rast i uživanje, to vam pomaže da se osjećate smireno. Stoga, kad se vratite roditeljskim obavezama, imat ćete puno više energije i bit ćete onakav roditelj kakav želite biti.


4. Radite na rastu vlastite ljubavne veze

Kada planirate i provodite vrijeme sa svojim partnerom, jasno pokazujete da vam je stalo do vašeg odnosa. Male stvari čine veliku razliku. Održavanje iskre među vama pomoći će vam da i dalje budete ljubavnici, a ne da postanete cimeri.

5. Vaša će djeca na kraju napustiti roditeljsko gnijezdo

Vaš je partner bio tu puno prije nego što su bila vaša djeca i bit će tu nakon što djeca napuste porodično gnijezdo. Ako cijeli život provodite prioritizirajući svoju djecu i usput zaboravljate na svoje i partnerove potrebe, kad vaša djeca napuste gnijezdo, možda ćete se zapitati što se dogodilo. Vaša djeca postoje zbog vašeg braka, a ne obrnuto.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.