x

Za potpuni odmor

Pet razloga zbog kojih su turisti oduševljeni ovim grčkim ostrvom

Samim tim što na ovom ostrvu postoji i aerodrom, prilično je lako do njega stići.

Zbog svoje prepoznatljive, plavo-bijele arhitekture, ostrva Kiklada privlače pažnju mnogih turista iz cijelog svijeta.

Iako ovoj ostrvskoj grupaciji pripadaju recimo i Delos, Amorgos i Sifnos, ali i mnoga druga zanimljiva grčka ostrva, čini se da ipak Santorini i Mikonos privlače mnogo veću pažnju turista.

Ostrvo Svete Irene, prema italijanskom, ili Thiva, odnosno Santorini po grčkom, zauzima površinu nešto veću od 70 kvadratnih kilometara. Važi za jedno od najpoznatijih, ali i najposjećenijih ostrva u Grčkoj.


Bijeli, crni i crveni pijesak na plažama

Građevine okrečene bijelom bojom, sa plavim krovovima i detaljima u istoj takvoj boji, čine Santorini prepoznatljivim. Iako se ovo ostrvo vulkanskog porijekla možda i ne može pohvaliti baš tako idealnim plažama, mnoge od njih su posebno atraktivne.

Jedna od omiljenih je Crvena plaža, budući da je pijesak na njoj takve boje. Ništa manje nisu zanimljive ni brojne plaže Santorinija, koje su prekrivene pijeskom bijele ili crne boje.

Fenomenalni hoteli

Ako ste vidjeli bilo koju fotografiju sa ovog grčkog ostrva, sigurno ste primijetili brojne hotele na Santoriniju sa privatnim bazenima.

Budući da je u pitanju ostrvo sa brojnim liticama i mnogo stepenica, ne čudi što mnogi smještajni objekti posjetiocima nude mogućnost uživanja u privatnim bazenima. U zavisnosti od tipa smještaja i njegove kategorizacije, na Santoriniju se mogu rezervisati i vile sa manjim bazenima, ali i sobe ili apartmani u hotelima, u okviru kojih su dostupni bazeni za sve goste.


Nezaboravni zalazak sunca na Santoriniju

Iako je ostrvo samo po sebi interesantno i mnogi turisti nose divne uspomene sa odmora na Santoriniju, nema sumnje da je zalazak na ovom grčkom ostrvu nešto što nikako ne treba propustiti.

Jedna od najčešće fotografisanih lokacija na ostrvu svakako je i glavni grad, Fira. Mada u gradiću Oia je sve to možda još interesantnije, te nije zgoreg posjetiti i jednu i drugu lokaciju u vrijeme kada sunce zalazi za horizont.

Izleti sa Santorinija

U toku ljetnje sezone se sa Santorinija organizuju izleti prema ostalim ostrvima Kiklada, tako da turisti imaju priliku da osim mondenskog Mikonosa, posjete i Naksos, Ios i Paros, ali i druga ostrva iz te grupacije.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.