x

adekvatna njega

Pet rituala zbog kojih ćete se buditi ljepši

Masaža vlasišta osim što vam pomaže da se opustite prije spavanja potiče rast zdrave kose.

Izvor mladosti i ljepote kože krije se u našim ćelijama koje se regeneriraju dok spavamo, upravo je to razlog zašto je spavanje prijeko potrebno, ne samo kako bi naš mozak i organizam neometano radili nego kako bi i naša koža bila lijepa.

Dakle, kvalitetan san znači kvalitetnu i lijepu kožu. Ne postoji ništa što može učiniti za vašu kožu ono što čini osam sati sna, no nažalost to nije uvijek izvedivo. Ali, kako bi taj nedostatak sna donekle nadoknadili postoje neki rituali koji pomažu zdravlju kože i kose dok mi odmaramo.

Usvojite ove ritale kako bi se ujutro budile lijepe, čak vam ni korektor neće trebati.

Temeljito čišćenje kože

Uklanjane šminke, znoja i svega onog što se tokom dana skupilo na osjetljivoj koži našeg lica više je nego nužno i obavezno. Osim što se lice temeljitim čišćenjem oslobađa svih nečistoća, serumi, kreme i sredstva za njegu prodiru dublje u kožu.

Spavanje sa šminkom recept je za kožu bez sjaja i katastrofu na licu.


Hidratacija

Nakon čišćenja kožu nahranite kremom koja odgovara vašem tipu kože, korištenje kreme koja vam ne odgovara ne samo da nema učinka nego može donijeti više štete no koristi.

Ako još uvijek niste sigurni koji je točno tip vaše kože na internetu postoje brojni tekstovi po kojim ga možete odrediti, ili jednostavno otiđite u ljekarnu, opišite sve što vas muči i savjetujte se sa stručnom osobom.

Njega s ciljanom funkcijom

Nakon čišćenja i hidratacije vrijeme je za ciljane tretmane koje vaša koža zahtjeva. Imate li problem s aknama, izrazito suhom kožom, hiperpigmentacijama, borama, ožiljcima? Pronađite odgovarajući proizvod koji će upotpuniti vašu rutinu, koža će ujutro biti zahvalna. Osim toga, noć je vrijeme kad kožu možete počastiti hranjivijim i masnijim tretmanima koji su nezahvalni za dan.


Masaža lica

Niz je prednosti koje vam pruža masaža lica, čvršća, mekša, zategnutija koža bez natečenosti i s manje finih linija samo su neke od njih. O čudotvornoj Zogan masaži za podmlađivanje lica i uklanjanje nesavršenosti već smo pisali, pa ako niste sigurni kako izmasirati lice pročitajte i pogledajte video ovdje. Svakodnevno masiranje lica od 5 do 7 minuta, omogućiti će da pomladite kožu i uklonite nesavršenosti.

Masaža vlasišta

Masaža vlasišta osim što vam pomaže da se opustite prije spavanja potiče rast zdrave kose. Baš kao i masaža lica, masaža vlasišta pojačava cirkulaciju i time stimulira rast dlake, potičući je da dosegne puni potencijal svoga rasta. Iako masažu vlasišta možete raditi bez ulja, masaža s uljem pruža tretman vlasi, pa ako idući dan planirate prati kosu izmasirajte vlasište s nekim uljem, s kokosom ili makadamijom nećete pogriješiti.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.