x

Pet savjeta kako uspješno raditi od kuće i biti produktivan!

Trend rada od kuće je u porastu. Sve je više onih koji svoju produktivnost, uspješnost i motiviranost u obavljanju radnih zadataka dobivaju kroz slobodu da sami organiziraju radno vrijeme svog dana ili nerijetko, radom iz udobnosti doma. Rad iz kućnog ureda ima brojne prednosti, no s druge strane nosi i brojne izazove, gdje je itekako važno ostati fokusiran na posao i poslovne zadatke.

#Jutarnja rutina je važna

Kako biste napravili razliku između razdoblja kad spavate i razdoblja kad radite, nemojte odmah iz kreveta odgovarati na email. Ustanite se, posložite krevet, presvucite se (dakle, nema izgovara za rad u pidžami), doručkujte, a onda se bacite na to do listu.

#Naučite se raditi uz raspored i to do liste

Baš kao i da ste u poslovnoj zgradi poduzeća, i vaš kućni ured treba imati svoje radno vrijeme, pauzu i još važnije, današnji raspored obveza. Nemojte zloupotrebljavati kućni ured za obavljanje kućanskih poslova svakih 45 minuta, niti ostajeti duže raditi zato što radite od doma. Za osjećaj motivacije i produktivnosti, važno je razdvojiti vrijeme za obavljanje privatnih i poslovnih obveza.

#Uredite svoj radni stol

Važno je da na stolu imate sve alate koji su vam potrebni za rad. S druge strane, da imate lijepo osvjetljenje (prirodna svjetlost je itekako važna), dodajte svijeću, par zanimljivih detalja i uredski alat koji će vam olakšati obavljanje dnevnih zadataka.

#Organizirajte svoju pauzu

Iskoristite ih kako biste se odmaknuli od laptopa i mobitela, izađite na svjež zrak a onda se vratite i pripremite si ukusnu užinu. Vaša karijera je važna, ali i vaše zdravlje. Pazite da se zdravo hranite i naučite kada je vrijeme da se odmaknete od mobitela koji nepristrano vibrira i laptopa na kojem se stalno pale notifikacije za novi email.

#Pametno iskoristite svoje slobodno vrijeme

Prednost rada od doma jeste činjenica da si možete mijenjati radno vrijeme. Ukoliko remetite svoj ustaljeni ritam, radite to radi višeg cilja. Pomaknite svoje radno vrijeme sat vremena kasnije, ukoliko ćete ujutro tih sat vremena iskoristiti za odlazak u teretanu i razgibavanje. Ili makar šetnju prirodom. Nakon što vaš radni dan završi, odmaknite se od svog ureda i boravite u bilo kojem dijelu doma, osim u tome, piše bonjour.ba

Izvor: lifestyle.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.