x

ljepote švicarske

Pet zanimljivih stvari koje trebate uraditi tokom boravka u Ženevi

Iako ne spada u sami vrh turističkih destinacija, Ženeva je grad koji može puno pružiti svim ljudima koji ju odluče posjetiti. Bogata gastronomska ponuda, prirodne ljepote i zapanjujuća arhitektura ostavit će vas bez teksta, prenosi Evoke.

Ženeva je jedan od malobrojnih gradova koji vam mnogo toga može ponuditi ako je izaberete kao mjesto odmora, a jedna od lokacija koju morate posjetiti jeste Ženevsko jezero, područje s nevjerovatnim pogledom.

Jezera, planine, zapanjujući vidici i simpatični kafići su samo neke od destinacija koje možete posjetiti a da ne potrošite mnogo novca. Bilo da volite kupovinu, skijanje ili hranu, Ženeva je idealna lokacija.

Fondi

Kada pomislimo na Švicarsku, većina nas pomisli i na fondi. Ukoliko ne probate ovo tradicionalno švicarsko jelo, kao da niste ni bili u Švicarskoj. Uhvatite taksi i uputite se u Cafe du Soleil. Ovo ženevsko okupljalište je staro više od 400 godina, a to dovoljno govori i o njihovoj ponudi.

Promenade de la Treille

Ovo je mjesto na kojem ćete imati najbolji pogled u Ženevi. Šetalište bogato drvećem je predivno, ima panoramski pogled i također se nalazi u blizini još jedne predivne taverne pod nazivom l'Hotel-de-Ville. Ovdje možete pojesti još ukusniji fondi i salatu od kozijeg sira.

Botanički vrtovi Bain de Paquis

Ako ste ljubitelji šetnje, preporučujemo vam šetnju uz Ženevsko jezero i to putem koji vodi prema botaničkoj bašti. Zapanjit će vas predivno okruženje, životinje i flora tokom ljeta.

Cafe de Paris

Cafe de Paris je još jedan ugostiteljski objekt u Ženevi koji već desetljećima služi savršen biftek i pomfrit sa sezonskom salatom, a uz to sve ćete dobiti nevjerojatno popularan umak. No, iako ovaj objekt nije za vegetarijance, čim uđete u njega osjećat ćete se kao da ste zaglavili u 30-im godinama prošlog stoljeća.

Dvorci Chillon i Montreux

Freddie Mercury i Queen snimali su u Montreuxu i tamo se nalazi statua posvećena njima. Ovo mjesto je omiljena destinacija za sve ljubitelje pop muzike, a dok ste tamo trebali biste posjetiti i dvorac Chillon iz 9. stoljeća. Dvorac je predivnog izgleda u bilo koje doba godine i preporučujemo vam da se provozate gliserom oko jezera za potpuni doživljaj ako posjetite Švicarsku tokom lijepih ljetnih dana.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.