x

Pet ženskih karakteristika koje muškarci ne vole!

Kako bi dokazali šta to točno odbija muškarce kod žena, grupa američkih sociologa napravila je istraživanje u kojem je učestvovao veliki broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena. Pokazivane su im i fotografije koje su ocjenjivali, a iz cjelokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena!

#1 Nerealne želje

Žene koje žive u svijetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočale muškarcima se čine djetinjastima. Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, no sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i razlikovati snove od jave.


#2 Kritičnost

Iako je dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, previše kritikovanja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su saglasni kako su im nezavisne i snažne žene vrlo privlačne, ali o one koje koriste krinku feminizma kako bi kritizikovale sve koji nisu poput njih su im jednoglasno vrlo odbojne.


#3 Neobazrivost

Neprestano zahtijevanje i previsoka očekivanja bez razumijevanja pokazala su se također kao vrlo neprivlačne osobine.


#4 Neprirodno ponašanje

Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su bili jednoglasni – da su im žene koje su pozirale bez osmijeha i s vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smijale.


#5 Forsiranje braka

Podsticanje ženidbe i forsiranje muškarca na odluku mnogi su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.