x

tuga

Petar (31) je najmlađi rudar koji je stradao: Trebalo je da smjenu preda mlađem bratu (29), ali iz jame nije izašao!

U nesreći u rudniku koja se jutros dogodila u rudniku uglja “Soko” kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povrijeđeno, potvrdilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Najmlađi nastaradali radnik imao je 31 godinu, a najstariji 59.

Najmlađi Petar Petrović (31) rodom je iz Dugo Polje kod Sokobanje.

- Čim su se čule sirene znao sam šta se dogodilo. Nadao sam se da među nastradalima nije moj brat koji je bio u trećoj smjeni - kaže Miroslav, brat nastradalog Petra.


Kako je ispričao, Petar je bio oženjen i imao je dvoje djece, živjeli su u Sokobanji.

Miroslav kaže da je i njihov treći, najmlađi brat Stojan, radio u rudniku.


- Stojan je 1993. godište, ali on nije radio istu smjenu. Petar je bio u trećoj, a Stojan je otišao u prvu. Majka mi je saopštila da se desila nesreća i da je Petar možda mrtav - priča Miroslav.

U nesreći su poginuli rudari Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Radovan Grujić (47), Petar Petrović (31), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).


Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, rekao je da se rudarska nesreća u jami rudnika “Soko“, dogodila nešto posle četiri sata ujutru u dijelu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smjeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

.

.

.

.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.