x

Da li će Dijamant u Inter?

Petrachi ne zna ima li napretka po pitanju Džekinog transfera: Ne razgovaram pojedinačno sa igračima

Tokom press konferencije na kojoj je zvanično predstavljen Leonardo Spinazzola, sportski direktor Rome Gianluca Petrachi je sa novinarima razgovarao o toku prelaznog roka na Olimpicu.

Govorio je Petrachi o igračima koji su otišli i onima koji bi još mogli pojačati Romu, ali i onima koji bi uskoro mogli napustiti Olimpico.

Jedan od njih je i Edin Džeko, o čijem se mogućem transferu u Inter špekuliše već odavno.

Različite informacije svakodnevno dolaze iz Italije kada je Džekin transfer u pitanju - od onih da je bh. Dijamant na korak do prelaska u Inter, do onih da bi čitav posao mogao propasti.

Čini se da je najveća prepreka realizaciji Džekinog transfera cijena koju je postavila Roma, a koja iznosi 20 miliona eura.

Inter nije spreman ponuditi ni blizu toliko "keša", pa u transfer pokušava uključiti nekog od mladih igrača. Također, danas su se pojavile informacije da bi Inter mogao odustati od postotka od narednog transfera Rominog Zaniola kako bi natjerao čelnike Vučice da sklope posao.

Danas Gianluca Petrachi nije imao puno toga reći novinarima o Džekinom transferu.

"Da li je bilo napretka kada je Džekin transfer u Inter u pitanju?", zanimalo je novinare, a Petrachi je kratko poručio:

"Ne razgovaram pojedinačno sa igračima. Ja sam tih i ne volim nikoga stavljati u povlašteni položaj. Radim na jedinstven način, komuniciram samo sa Guidom Fiengom o zadacima koji su pred nama."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.