x

NBA PLAY-OFF

Phoenix i Miami pred plasmanom u konferencijsko finale, Dončić nije mogao sam protiv Sunsa

Phoenix Sunsi sinoć su na svom terenu deklasirali Dallas Maverickse sa 110:80 i poveli su sa 3:2 u seriji.

Phoenix je odličnom igrom lakše od očekivanog došao do pobjede protiv Dallasa i nalazi se u odličnoj situaciji da se plasira u finale Zapadne konferencije.

Dallas je dobro otvorio utakmicu i nakon prve dionice vodio je sa 26:23, ali to je bilo sve značajno od ovog tima u ovom meču. Nakon toga Phoenix je uspio da preokrene i do kraja utakmice je prednost ovog tima samo rasla.

Nakon prvog poluvremena domaći su vodili sa 49:46, a u trećoj dionici su "prelomili" meč na svoju stranu nakon što su dopustili Dallasu da postigne samo 14 poena (33:14).


Do kraja utakmice Phoenix je održavao svoju prednost i bilo je jasno da će doći do pobjede. Domaći su slavili sa 110:80 i tako su poveli sa 3:2 u ovoj seriji i treba im još samo jedna pobjeda da se plasiraju dalje.

Phoenix je do pobjede vodio Booker sa 28 poena, sedam skokova i dvije asistencije, dok je Ayton dodao 20 poena, devet skokova i dvije asistencije.

U ekipi Dallasa ponovo se istakao Luka Dončić koji je ubacio 28 poena, te je dodao 11 skokova i dvije asistencije, ali je ovaj put izostala podrška njegovih saigrača.


Do sigurne pobjede sinoć je došao i Miami Heat koji je sa 120:85 pobijedio Philadepphiju 76erse i poveo sa 3:2 u seriji. Miami se nalazi pred plasmanom u finale Istočne konferencije i ovom timu potrebna je još jedna pobjeda.

Butler je sinoć odigrao odličan meč sa učinkom od 23 poena, devet skokova i šest asistencija, a istakao se i Strus sa 19 poena i deset skokova. Kod Philadelphije jedini je raspoložen bio Embiid koji je meč završio sa 17 poena, pet skokova i dvije asistencije.


(Sportsport.ba )

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.