x

OGROMNE POSLJEDICE

Pista turskog aerodroma prepolovila se na dva dijela usljed snažnog zemljotresa!

Pista aerodroma u Hatayu, provinciji na jugu Turske, doslovno se prepolovila na dva dijela usljed razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio Tursku.

Letovi su odmah obustavljeni i zbog drugih oštećenja na ovom aerodromu. Civilni letovi prema aerodromima u gradovima Kahramanmaraş i Gaziantep, koji su među gradovima teško pogođenima zemljotresom, obustavljeni su kako bi mogle slijetati letjelice spasilačkih službi. Osim toga, dozvoljeno je slijetanje aviona kojima se dostavlja pomoć.


U Hatayu, kao i u nekoliko drugih gradova, u toku je potraga za velikim brojem ljudi koji su pod ruševinama zgrada. Prema pisanju turskog lista Daily Sabah, snaga prvog zemljotresa bila je 7,8 stepeni po Richteru. Epicentar je bio na području Kahramanmaraşa te je pogodio 10 provincija.


Osim Turske, razoran zemljotres je rano jutros pogodio i Siriju te je u obje države poginulo više od 1.000 ljudi. Pričinjena je ogromna materijalna šteta. Spomenuti dio Turske je u podne pogodio još jedan snažan zemljotres - 7,7 stepeni po Richteru.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.