x

NAJAVIO NOVU SEZONU

Pjanić poslao snažnu poruku navijačima Barcelone: Sad je sve drugačije, uzbuđen sam zbog Xavija

Bh. nogometaš Miralem Pjanić kaže da je došlo vrijeme da navijačima Barcelone pokaže svoje najbolje izdanje i da je jako uzbuđen što će narednu sezonu provesti pod vodstvom trenera i uzora Xavija Hernandeza.

Pjanić je u Barcelonu stigao u ljeto 2020. godine, ali nakon samo jedne sezone otišao je na posudbu u Bešiktaš i nije se uspio pokazati ni nametnuti u ovom klubu. Ipak, dolaskom trenera Xavija otvorila mu se još jedna šansa da se dokaže u ovom španskom klubu.

"U posljednje dvije godine mučio sam se s povredama, koronom i išao sam na posudbu. Ali, sada je drugačije. Siguran sam da se mogu vratiti u svoju najbolju formu, a ovo ljeto sam se posebno fizički pripremio", rekao je Pjanić i nastavio:

"Vrijeme je da navijačima pokažemo starog Pjanića."


Pjanić je nakon toga govorio i o saradnji s trenerom Barcelone Xavijem Hernandezom za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Imam ugovor s Barcelonom do 2024. godine, a nadam se da će ovo biti sjajna sezona za nas. Uzbuđen sam što ću raditi pod vodstvom Xavija", rekao je Pjanić i dodao:


"Xavi mi je uvijek bio uzor kao vezni igrač, pratio sam ga s divljenjem, a za mene je on jedan od najboljih veznjaka svih vremena. Raditi s njim je vrlo posebno i siguran sam da nas očekuje dobra sezona."

Dalje je prokomentarisao dolazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Bayerna.

"On je najbolji strijelac na svijetu. Osim toga, imamo jako dobre igrače u napadačkoj liniji, a ove sezone želimo osvojiti titulu prvaka", rekao je Pjanić.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.