x

Oglušili se na njegove poruke

Pjanić stigao na pripreme, Xavi bijesan zbog dvojca koji se pojavio

Barcelona je jutros počela pripreme za novu sezonu, a igrači su uspješno odradili ljekarske preglede.

Xavi je za jutros zakazao ljekarske preglede koje igrači obavezno moraju proći prije početka treniranja. Nakon nekoliko sedmica odmora jasno je da će ekipa lagano ulaziti u trenažni proces iako su mnogi od njih održavali formu tokom odmora.

Igrači Barcelone su počeli oko osam sati jutros da pristižu u trening centar ovog kluba, a na ljekarskim pregledima pojavio se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji se vratio s posudbe iz Bešiktaša.


No, zanimljivo da su jutros na početak priprema došli i dvojica igrača koje je Xavi već otpisao i poručio im je da sigurno neće računati na njih naredne sezone i da traže novi klub.

Riječ je o Riquiju Puigu i Netu koji su se na iznenađenje svih pojavili na ljekarskim pregledima. Ostali igrači koje je Xavi otpisao nisu došli jer su jasno shvatili njegovu poruku.


Igrači Barcelone koji nisu došli na početak priprema su Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Clement Lenglet i Moussa Wague.

Katalonski Sport piše da je Xavi bio itekako ljut što su Puig i Neto došli jutros i što su se oglušili na njegove jasne poruke da više neće računati na njih.

Međutim, oni su ugovorom i dalje vezani za Barcelonu, te imaju potpuno pravo da treniraju s ekipom. Prvi trening igrača Barce na početku priprema zakazan je za večeras.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.