x

skandal

Pjesma Malte na Evroviziji usred skandala: Naređena istraga, na promociju potrošeno 650.000 €!

Maltu su agresivno reklamirali na društvenim mrežama, klađenjem na nju "pumpali" joj status, ali u Roterdamu je podbacila i završila tek sedma. Novootkrivene informacije malteških medija svašta pojašnjavaju.

Nedjeljama je bila na vrhu svih evrovizijskih kladionica i kotirala kao sigurna buduća pobjednica Evrovizije, ali malteška predstavnica Destini s pjesmom "Je Me Casse" na kraju je u finalu završila tek sedma, a od publike je dobila samo 47 bodova.


Veliko je to razočaranje za Maltu, ali pravi skandal izbio je tek nedjelju dana nakon što se takmičenje završilo, a tamošnji mediji otkrili kako je u promociju njihove pjevačice utrošeno 650.000 eura. U tekstu pod naslovom "Je Me Cash", "Times of Malta" iznosi osnovane sumnje kako je malteška javna televizija zloupotrijebila novac poreskih obveznika i potrošila ga na klađenje na svoju predstavnicu, odnosno na "pumpanje" njenog statusa.


Ministar Karmelo Abela naredio je reviziju potrošnje nakon što je primio izvještaje da je dio sredstava iskorišten i za klađenje na malteškog izvođača, a Maltu su agresivno reklamirali na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu. Oglasi s molbom da se glasa za Destini primijetili su svi, a za njenu promociju bili su angažovani strani influenseri.


Ipak, nakon što su Italijani i Švajcarci objavili svoje izvođače, započeo je prvi pad Malte u kladionicama, a nakon prvih proba situacija se dodatno iskristalizovala.

Maltešku predstavnicu mnogi su nakon rezultata s pravom proglasili najvećom gubitnicom Evrovizije, a pozadinska priča koju su plasirali u javnost tamošnji mediji dobrim dijelom otkriva i zašto se Destini u subotu dogodio "hladan tuš" u Roterdamu.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.