x

Pjevačica u dugovima do guše! Seve Milanu dužna 20.000 eura, Hrvatskoj duguje 650.000 eura!

Hrvatska pjevačica Severina Kojić dužna je da plati "kralju bakra" Milanu Popoviću, sa kojim ima sina Aleksandra, kaznu zbog toga što mu nije predala djetetov pasoš kada je Milan postao zakonski staratelj. Kako Srpski telegraf saznaje, izvršna presuda za nevraćanje pasoša jeste kazna od 154.000 kuna, tačnije 20.000 eura. 

Osim toga, pjevačici je stigla još jedna presuda, i to od vrhovnog suda u Hrvatskoj, prema kojoj će državi Hrvatskoj morati da isplati 650.000 eura zbog toga što nije plaćala kazne za objavljivanje fotografija maloljetnog sina, iako je odluka suda, u korist djeteta, bila da se fotografije ne smiju objavljivati iz bezbjednosnih razloga.

Naime, sud je odlučio da pjevačica Severina mora da vrati pasoš sina Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću. Pasoš je u njenom posjedu od 11. februara i njenu žalbu na ovo sud je proglasio kao neosnovanu, te joj je odbijena.


Za kršenje mjere za svaki dan koji je zadržala pasoš mora da plati po 1.000 kuna (oko 132 eura), te je dosad dužna više od 20.000 eura. Prema odluci suda, novac mora da uplati Popoviću na račun, a on je, kako saznajemo, obećao da će identičan iznos proslijediti u humanitarne svrhe.

Kako se dalje saznaje, Severina je imala još neke zahtjeve kada su dokumenta malenog Aleksandra u pitanju, ali sve njene žalbe i pokušaji su odbijeni. Ipak, Severinin veći problem jeste dug koji ima prema državi. Srpski telegraf prvi je u junu pisao o tome da pjevačica državi Hrvatskoj mora da isplati u tom trenutku paprenih 208.000 eura zbog toga što je čak osam puta prekršila zabranu objavljivanja fotografija maloljetnog sina Aleksandra.


Prema navodima izvora, Opštinski sud u Zagrebu je donio tu presudu zarad zaštite bezbjednosti djeteta, a Severina se žalila Drugostepenom županijskom sudu u Dubrovniku, koji je njenu žalbu odbio i potvrdio presudu Opštinskog suda. U međuvremenu, osam puta je objavila fotografije na kojima se vidi Aleksandar, a kazna joj se svaki put duplirala. Prva je bila oko 700 eura, sljedeća 1.400 eura, i tako je ubrzo dostigla ogromnu sumu.


Međutim, u međuvremenu Severina ne samo da nije isplatila kaznu od 208.000 eura već je nastavila da objavljuje fotografije na društvenim mrežama sa malenim Aleksandrom, te je tako prvo objavila fotografije s proslave njegovog rođendana, ali i nekoliko zajedničkih fotografija. Kasnije ih je uklonila s Instagram profila, ali to ne mijenja kaznu koja joj sljeduje, te je dug narastao na nevjerovatnih 5.255.000 kuna, što je oko 650.000 eura.


- Severina će ostati bez svega ako bude morala to da isplati, a mora. Moraće da proda nekretnine u Zagrebu i Splitu i opet je pitanje da li će moći da pokrije dug prema državi. Van sebe je, ali sama je to sebi napravila - rekao je izvor blizak pjevačici.

Podsjetimo, sud je donio presudu prema kojoj će dječak živjeti sa ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Tom presudom Severini je oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima obrazovanja i zaštite djeteta, ali ona se na presudu žalila. Spisak se još uvijek nalazi na Županijskom sudu u Splitu.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.